NRK Meny
Normal

Farc og Colombia signerer ny fredsavtale

Og denne gangen blir ikke avtalen sendt ut til folkeavstemning.

COLOMBIA-PEACE-FARC-DEMO

En kvinne gråter under en demonstrasjon for å få godkjent fredsavtalen mellom regjeringen og FARC-geriljan på Bolivar plassen i Bogotà 18. november.

Foto: LUIS ACOSTA / Afp

Den norskstøttede fredsprosessen i Colombia fikk seg et kraftig skudd for baugen da den første fredsavtalen med Farc-geriljaen ble forkastet i en folkeavstemning 2. oktober.

Attpåtil skjedde dette bare få dager før president Manuel Santos ble tildelt Nobels fredspris.

Mange colombianere syntes nok at Farc-geriljaen folk slapp for billig unna en rettslig forfølgelse etter de mange drap og overgrep som har skjedd under den blodige borgerkrigen.

COLOMBIA-FARC-PEACE

Colombias president Juan Manuel Santos annonserte tirsdag at regjeringen og FARC-gerilaen skal signere en ny fredsavtale torsdag 24. november.

Foto: HO / Afp

Denne gangen blir det ikke noen folkeavstemning om fredsavtalen. Istedet blir den sendt direkte til godkjenning av politikerne i nasjonalforsamlingen.

Aller først blir den nye fredsavtalen signert i hovedstaden Bogotá ved 11-tiden lokal tid torsdag. Det bekreftet partene i går kveld.

Motstand mot fredsavtalen

Den nye avtalen er likevel omstridt i Colombia. Heller ikke denne gang vil de hardeste motstanderne av den opprinnelige fredsavtalen gå med på den nye.

– Vi krevde endringer i avtalen mellom regjeringen og Farc, og regjeringen motsatte seg disse endringene på vesentlige punkter, sier tidligere president Alvario Uribe.

Men den colombianske regjeringen mener at avtalen inneholder endringer på 56 av de 57 punktene som opposisjonen har hatt innvendinger mot.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt