Titalls personer angrep far og ettåring på bro i Malmø

Med en ett år gammel sønn som gråtende vitne, skal et titalls personer ha truet med å kaste faren ned fra en fem meter høy bro. Politiet mener hudfarge var et av motivene for angrepet.

Far og sønn angrepet på bru

SKULLE KASTES NED: Det var på denne brua over Hyllievångsvägen i bydelen Krokabäck i Malmö at den 32-år gamle faren skulle kastes ned. På bakken på brua lå hans halvannet år gamle sønn og ble vitne til ugjerningene mot faren.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Hendelsen skjedde søndag kveld, da den 32 år gamle faren var ute og gikk med sin sønn på ett og et halvt år. På broen Mellanbäcksgången i Malmö møtte faren og sønnen en gruppe på tre eller fire kvinner og en mann, melder Sydsvenskan.

Den unge gutten kom gående med en leke, med et hjul lengst framme. Ifølge politiet skal mannen i gruppa ha sparket bort leken, noe som fikk faren til å reagere.

Da faren spurte mannen hva han drev med, tok mannen tak i den halvannet år gamle gutten, og slang ham ned på bakken, sier politiet til avisa.

Skulle kastes ned fra brua

Da den 32 år gamle faren gikk mot mannen, skal han ha slått faren flere ganger.

Deretter kom et titalls menn løpende til stedet. Ifølge SVT.se skal gruppen som angrep på dette tidspunktet ha bestått av rundt 13 personer.

Ifølge Thomas Bull, leder for politiets gruppe for hatkriminalitet, skal disse ha slått og sparket 32-åringen i hodet. Da han falt ned på bakken, løftet de ham opp, og truet med å kaste ham ned fra broa.

Ned til gaten under er det rundt fem meter.

32-åringen har forklart til politiet at han tviholdt i rekkverket, for ikke å havne på den trafikkerte gaten under. Den mest fremtredende av angriperne skal da ha slått på hendene til faren for å få ham til å slippe taket.

– Hatkriminalitet

Bull sier til avisa at han mener det finnes et tydelig motiv for handlingene.

– Dette er hatkriminalitet, sier Bull.

– Mannen krenket dem verbalt, med bakgrunn i hudfarge og etnisitet. I tillegg skal mannen ha truet med å drepe sønnen, sier Bull.

Mens dramaet utspilte seg på broa, skal et vitne ha løpt fram og tatt hånd om den skrekkslagne og gråtende sønnen. Ettåringen skal ifølge politiet ha vært vitne til den grove volden mot faren.

Flere andre personer ble også vitne til hendelsen, og noen av disse ringte politiet. Mishandlingen av den 32 år gamle faren skal ikke ha stanset før angriperne hørte politisirener.

Den blodige 32-åringen ble fraktet til sykehus, sterkt medtatt og med ødelagte tenner.

Ingen pågrepet

Bull i det svenske politiet sier at ingen personer ble pågrepet for hendelsen, men politiet oppgir at man har flere vitner. Blant spørsmålene politiet stiller seg, er om den første gruppen som angrep, var bekjente av dem i gruppe nummer to.

Bull sier til SVT at det vil være feil å si at ettåringen kom uskadet fra hendelsen.

– Man vet ikke hva som rører seg i den lille guttens hode, sier Bull.

Hendelsen etterforskes på det nåværende tidspunkt som «grov mishandling», men politiet åpner for at dette kan endres til mordforsøk. I tillegg mener man altså at det er snakk om hatkriminalitet, noe påtalemyndigheten kan vurdere at trekker i skjerpende retning.

– De kunne ha drept meg

Dagen etter mishandlingen, møter Sydsvenskan den 32 år gamle faren. Han er ifølge avisa sterkt medtatt, med sprukket leppe og flere løse fortenner. Faren sier til avisa at angriperne «kunne ha drept meg».

– Mitt lille barn så dette. Det er sånt som etterlater minner, sier faren, som mener han vil være i stand til å kjenne igjen gjerningspersonene.

– De pleier å gå på denne brua iblant. De må bo i nærheten, sier han til avisa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt