Far og datter stupte i døden

En fransk familie på fem forsøkte å flykte til vanns for å komme unna de voldsomme skogbrannene som herjer nordøst i Spania. Faren og datteren stupte i døden.

Den store skogbrannen nordøst i Spania er fortsatt ikke under kontroll. Fire personer er omkommet og tusenvis av hjem er truet.

Skogbrannen i Spania sprer seg.

Familien var på vei hjem fra ferien i Spania. Brannen tvang familien og rundt 150 andre turister til å forlate bilene sine på veien søndag kveld.

Høy klippe

Brannslukking Spania

Over 1400 mennesker måtte evakueres etter at brannene brøt ut søndag.

Foto: MANU FERNANDEZ / Ap

De løp ned mot stranda i grensebyen Portbou, men familien kom bort fra resten av følget på veien ned, og havnet på kanten av en 20 meter høy og bratt klippe uten andre muligheter enn å komme seg ut i vannet da flammene nærmet seg faretruende raskt.

– De kunne ikke klatre opp igjen for der brant det. Moren forsøkte å ake seg ned, hun mistet taket og falt, men klarte seg, forteller Tony Buixeda, byens havnesjef, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Den ene datteren fortalte redningsmannskapene at hun hoppet uti vannet og svømte mot moren, men kunne ikke fortelle om faren og søsteren hoppet eller falt, sier Buixeda.

– Faren (60) traff steiner som lå like under vannflaten og døde momentant, mens datteren druknet, sier viseborgermester Elisabet Cortaba.

Den andre datteren og en sønn ble ikke livstruende skadd, mens tilstanden for moren er kritisk. Hun fikk alvorlige ryggskader.

Mange av de andre turistene som også flyktet ned til stranda i Portbou fikk blant annet brudd- og brannskader.

– Den ene familien hadde bare uflaks fordi de kom ned til feil del av stranda, sier Buixeda.

I alt fire døde

Brannslukking Spania

En bonde bidrar i slukningsarbeidet.

Foto: MANU FERNANDEZ / Ap

En mann i 70 årene omkom av hjertesvikt mens han forsøkte å slukke brannen som hadde tatt tak i huset hans.

I formiddag døde en fjerde person da bilen han kjørte ble tatt av flammene. Han døde på et sykehus i Barcelona med brannskader på 80 prosent av kroppen.

Les også: Skogbrann tok fire liv i Spania

Skogbrannene i Katalonia nordøst i Spania begynte i går, og har tvunget 1400 mennesker til å tilbringe natta i leirer.

Flammene har spredt seg raskt på grunn av sterk vind, og store brannmannskaper godt hjulpet av brannslukningsfly forsøker å få kontroll, men har fortsatt en stor jobb foran seg.

Les også: Skogbrann truer tusenvis av innbyggere i Spania

Mindre vind

Vinden har imidlertid løyet noe, og gjort slukningsarbeidet lettere. Hittil har brannen feid over et område på 90 kvadratkilometer.

Rundt 44.000 innbyggere i byen Figueres har fått beskjed om å holde seg innendørs med stengte dører og vinduer. Byen huser det berømte Salvador Dali-museet.

En rekke veier og jernbanestrekninger er stengt inntil videre,

Skogbrannfaren i deler av Spania er spesielt stor etter den tørreste vinteren på 70 år.

.

SISTE NYTT

Siste nytt

Vellykket SpaceX-oppskyting

Lørdag gjennomførte Elon Musks sin drøm om å sende mennesker i verdensrommet. Nå flyr SpaceX-raketten mot historie.

Foreløpig obduksjonsrapport: Ingen fysiske tegn på kvelning

En foreløpig obduksjonsrapport sier at George Floyd ikke døde av kvelning. Familien krever en ny undersøkelse etter antydninger om at han kan ha vært ruspåvirket.