Far livstidsdømt for å ha skutt og drept sine tre barn

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En 44 år gammel mann er dømt til fengsel på livstid for drapene på sine tre barn i Birkerød i Danmark.

Barna, som han hadde sammen med sine tidligere kone, var to, åtte og ti år gamle. Etter å ha drept de tre barna, skal 44-åringen ha forsøkt å ta sitt eget liv.

Mannen ble tirsdag dømt til fengel på livsstid for drapene. Saken mot faren er ført som en delvis tilståelsessak, fordi han har erkjent å ha drept to av barna, men husker ikke hva som skjedde med det siste.

– Det var snakk om fullstendig hjelpeløse barn i denne saken, sa aktor Dorthe Vejsig da hun la fram de skjerpede omstendighetene i saken. Hun fikk deretter medhold i sitt krav om livstidsdom, ifølge Politiken.

Tror ikke på farens forklaring

Faren har selv forklart, noe usammenhengende, at han drepte barna fordi mora deres ikke var i stand til å forsørge dem. Men aktor synes ikke denne forklaringa holder mål.

– Tiltalte har innsett at barnas mor ikke lenger var innenfor hans rekkevidde. Dette gjorde ham ulykkelig, og når han skulle være ulykkelig, så skulle hun også være det, sa Vejsig, ifølge Politiken.

– Jeg mener motivet var hevn over barnas mor, sa hun før dommen ble avsagt tirsdag formiddag.

Barnas mor var ikke til stede under rettssaken, som starta i retten i Lungby mandag.

Ifølge Berlingske Tidene kom det fram i retten at faren har slitt med alkoholproblemer i en årrekke, og at den tidligere kona på et tidspunkt lyktes i å få ham innlagt på et behandlingshjem. Alkoholproblemene skal også være grunnen til at de to gikk fra hverandre i 2009.

– Kaldblodig og kynisk

– Det er så ondt, kaldblodig kaldt og kynisk som noe kan bli, og derfor skal han idømmes lovevns strengeste straff, mente anklageren.

Faren har selv forklart at han hadde planlagt å ta sitt eget liv etter at han med åtte rifleskudd mot barna tok deres liv mens de sov.

Den to år gamle sønnen var det første offeret, deretter ble tiåringen drept ned fem skudd og åtteåringen drept med ett skudd. Det har tidligere kommet fram at faren hadde dopa ned barna med sovemedisin før de la seg, slik at det skulle bli lettere å drepe dem.

Obduksjonen av den åtte år gamle dattera viste at hun hadde så høy konsentrasjon av sovemedisinen Zopiclon Imovane i blodet, at det ifølge rettskjemikerne kunne forårsake alvorlig forgiftning.

– En forferdelig sak

Farens forsvarer, Charlotte Møller Larsen, har bedt om at hennes klient skal idømmes en mildere straff, men retten brukte bare tjue minutter på å komme fram til at faren er skyldig. Før dommeren forlot rettslokalet, fikk faren det siste ordet.

– Jeg kan ikke si så mye annet enn at dette er en forferdelig sak. Jeg kan ikke finne hodet og halen i det hele. Uansett hva jeg sier, så får vi ikke barna våre tilbake, og det er forferdelig, var det siste han sa til forsamlingen i dag, ifølge Berlingske Tidene.

Det er fremdeles uvisst om faren kommer til å anke dommen, ifølge Politiken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt