Får hjelp av Scotland Yard

Pakistans president Pervez Musharraf sier at kriminalteknikere fra Scotland Yard kommer om kort tid til landet for å bistå i etterforskningen av drapet på Benazir Bhutto.

President Pervez Musharraf
Foto: ADREES LATIF / REUTERS

Musharraf sa dette i en TV-overført tale til befolkningen.

- Jeg er takknemlig overfor den britiske statsministeren Gordon Brown. Da jeg kom med anmodningen, var han enig.

- Drept av terrorister

Han sa i talen at Benazir Bhutto ble drept av terrorister og gikk kraftig ut mot Al Qaida-gruppene som holder til i det urolige området nordvest i Pakistan.

- Denne situasjonen kan ikke tolereres. Vi må ta tak i situasjonen og bli ferdig med terroristene en gang for alle. Hvis ikke, ser fremtiden svart ut for Pakistan, sa Musharraf.

- Benazir Bhuttos oppdrag var å fremme demokrati og å bekjempe terrorismen. Jeg vil forsikre dere om at dette også er mitt oppdrag, understreket han.

- Utsettelse var uunngåelig

Det har vært mye uro og opptøyer i landet etter at opposisjonsleder og tidligere statsminister Benazir Bhutto ble drept 27. desember,

- Vi vil utplassere militære og paramilitære styrker for å sørge for valget som er blitt utsatt til 18. februar, kan gå trygt for seg, sa Musharraf.

Han la også vekt på at en utsettelse av valget var uunngåelig. - Utsettelsen var uunngåelig, og beslutningen til valgkommisjonen var korrekt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt