NRK Meny
Normal

Brukte CIA-metoder på fire år gammel datter

Da den fire år gamle jenta ikke greide å ramse opp alfabetet, ble den amerikanske soldaten så forbannet at han «waterboardet» sin egen datter.

Waterboarding

Illustrasjon, «waterboarding»

Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Torturmetoden, som framkaller drukningsfornemmelser, er tidligere benyttet under avhør av Guantanamo-fanger i USA.

Joshua Tabor, som nylig hadde vunnet foreldreretten over den fire år gamle jenta, innrømmer å ha brukt straffemetoden fordi hun var livredd for vann, skriver Mail Online .

Gjemte seg i skapet

27 år gamle Tabor er soldat ved basen Lewis-McChord i Tacoma, Washington. Han ble arrestert i nabolaget vandrende rundt i militærutstyr og med truende oppførsel.

Politiet oppdaget den antatte torturbruken da de besøkte hjemmet hans og snakket med kjæresten. I huset fant de den lille jenta gjemt inne i et skap, med blåmerker og oppskrapet hud på ryggen, nakken og halsen.

Fire-åringen fortalte at det var faren som hadde gjort det.

Les:

– Druknet ansiktet i vann

Tabor innrømmet under et politiavhør at han skal ha tatt tak i jenta, plassert henne på kjøkkenbenken og druknet ansiktet hennes i vann.

Politimann Rob Carlson forteller at mannen straffet datteren sin fordi hun ikke kunne si alfabetet.

Det er ikke klart hva slags militærtjeneste Tabor har hatt, men basen han er utplassert ved har sendt soldater til både Irak og Afghanistan.

Hadde foreldreretten

Tabor er siktet for vold og er nødt til å oppholde seg ved basen sin uten kontakt med hverken datteren eller kjæresten. Han skal etter planen møte i retten denne uken.

Jentas mor bor i Kansas, men ettersom Tabor er blitt gitt foreldreretten over datteren er hun nå tatt hånd om av barnevernet.

Les mer om «waterboarding»:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt