Hopp til innhold

Fant tunnel brukt til å frakte narkotika

Meksikanske myndigheter har funnet en tunnel 7 meter under bakken på grensen mot USA. Passasjen har mest sannsynlig blitt brukt til narkotikasmugling.

Mexico Tunnel

Den over 500 meter lange tunnelen ble oppdaget i forrige uke.

Foto: Ap

Politiet i Mexico har funnet en over 500 meter lang tunnel på grensen mellom Mexico og USA. Tunnelen går fra byen Tijuana i Mexico til grensen mot USA.

Tunnelen er utstyrt med transportskinner, antakelig for å kunne frakte narkotika. I tillegg er den utstyrt med lys og ventilasjon, skriver The Telegraph.

Myndighetene i Mexico fant 371 pakker med et stoff de antar er marihuana, ifølge The San Diego Union-Tribune.

Funnet ble gjort på meksikansk side, i et hus hvor smuglertunnelen starter. Tunnelen er mest sannsynlig laget for å kunne smugle narkotika mellom Mexico og USA.

Mexico Tunnel

Myndighetene i Mexico fant store mengder marihuana i tunnelen.

Foto: Ap

Populært område for smugling

Det er ikke offentlig kjent om tunnelen krysser grensen til USA. Tunnelen befinner seg om lag 7 meter under bakken, og den skal være omtrent 1,2 meter høy og litt under en meter bred.

Oppdagelsen ble gjort torsdag i forrige uke av meksikanske myndigheter. Inngangen til tunnelen skal ha blitt funnet i nærheten av flyplassen i Tijuana.

Området mellom Tijuana og San Diego er et populært område å bygge smuglertunneler i. I april i år gjorde amerikanske myndigheter et lignende funn da de aksjonerte mot en pallefabrikk i San Diego.

Da oppdaget myndighetene en 800 meter lang tunnel, og syv tonn marihuana ble beslaglagt.

Mexico Drug War

Soldater brenner narkotika i Tijuana i Mexico i en storaksjon i 2011.

Foto: Guillermo Arias / Ap

Varslet ny narkotikapolitikk

I 2006 erklærte den nyvalgte presidenten Felipe Calderón krig mot narkotikamiljøene ved å sende tusenvis av soldater for å pågripe hovedmennene.

Over 100.000 mennesker mistet livet i narkotikakrigen i Mexico. I april i år varslet landets president, Enrique Peña Nieto en ny retning for Mexicos narkotikapolitikk som et ledd i krigen mot narkotika.

Han gikk inn for å delvis legalisere bruk av marihuana, og økte mengden marihuana en person kan bære fra fem til 28 gram.

–– Landet vårt har lidd under krigen mot narkotika i 40 år. Meksikanere vet altfor godt hvordan politikken har sviktet på dette feltet. Vi har ikke klart å nedkjempe narkokrigen, sa presidenten den gang.

SISTE NYTT

Siste nytt