Hopp til innhold

Fant to tonn kokain i aspargespakker i Peru

Peruansk politi har arrestert fem personer mistenkt for å ha smuglet kokain gjennom en gourmetmatforretning.

Poltiet holdt pressekonferanse om kokainsmugling i Peru.

VISTE FRAM FANGSTEN: Under en pressekonferanse viste peruansk politi fram kokainen som skal ha en gateverdi i Europa på 1,5 milliard norske kroner.

– Narkotikaen ble transportert sjøveien. Den ble fraktet i konteinere, og skjult i aspargespakker, sa Hector Loayza i politiet under en pressekonferanse torsdag.

Politiet i Peru viste frem fangsten på mer enn to tonn kokain til pressen. Pakkene skulle ifølge myndighetene til Amsterdam.

Kokainen skal ifølge myndighetene ha en gateverdi i Europa på rundt 170 millioner amerikanske dollar, noe som tilsvarer rundt 1,5 milliard norske kroner.

Under razziaen beslagla politiet også et par biler, et skytevåpen og penger.

Tror serbere er bakmenn

– Seks menn, hvorav en serber som den viktigste, ble pågrepet, forklarte Loayza.

Fire av de arresterte skal være peruanere. De er mistenkt for å drive storstilt narkotikasmugling fra en gourmetmatbedrift, skriver Reuters.

Ifølge politiet skal smuglingen hovedsakelig være drevet av serbere, som står for finansieringen. De mener den pågrepne serberen er en av hovedmennene bak smuglingen.

Narkotikasmugling fra havner i Peru har trolig økt som følge av en ny lov som ble innført i 2015, skriver Reuters. Den nye loven tillater militæret å skyte ned fly som transporterer narkotika over jungelen.

Peru er nært knyttet til Colombia, som regnes for å være verdens største produsent av kokain.

SISTE NYTT

Siste nytt

Marko havnet i leirskredet: – Bilen bare fløy

Marko Mijatovic var på vei hjem da han svingte inn på E6. I det stummende mørket var det en avgrunn der veien skulle vært.

Slik delte leirskredet E6 i to

Ferske bilder fra kvikkleireskredet nær Göteborg viser hvor dramatisk det var natt til lørdag.