NRK Meny
Normal

Fant teltet til britisk drapsmann

Britisk politi intensiverer jakten på drapsmannen Raoul Moat, og opplyser i ettermiddag at de har funnet teltet hvor han har holdt seg skjult.

Jakt på drapsmann i Storbritannia
Foto: Derek Blair / Afp

Teltet ble funnet i nærheten av byen Rothbury i Northumberland i Nordøst-England.

Politiet har intensivert jakten i dette området blant annet på bakgrunn av et brev Moat skrev til politiet.

– Det er så mye skog at jeg tror jeg skal gjemme meg i noen dager, skrev han da.

Fant nytt brev

I teltet politiet nå har funnet, fant de også flere av Moats eiendeler, blant annet et nytt brev han har skrevet, denne gangen til ekskjæresten Samantha Stobbart.

Det har nå gått en halv uke siden Raoul Moat skadet Stobbart og drepte den nye samboeren hennes. Ett døgn senere skjøt han en politimann.

Fremdeles driver store politistyrker med systematisk leting etter den farlige mannen i et skogområde i Northumbria. Moat har sagt at han ikke vil slutte å drepe før han selv er død.

– Folket trenger ikke å frykte meg, men det bør politiet gjøre siden jeg ikke vil stoppe før jeg er død, har han skrevet i brevet til politiet.

I det nye brevet politiet har funnet i teltet, skriver Moat at han er sikker på at Stobbarts nye kjæreste, som han drepte, var en politimann. Dette har politiet i Northumbria tidligere avvist.

Ifølge venner av Moat kjenner han skogen som sin egen lomme. Det kan derfor bli vanskelig for politiet å spore ham opp.

Det er utlovet en dusør på nesten 100.000 kroner for informasjon som fører til at Moat blir pågrepet.

Sperrer av store områder

Raoul Thomas Moat

Raol Moat sier at han har erklært krig mot politiet i Northumberland.

Foto: HANDOUT / Afp

Flere hundre bevæpnede politifolk sperret av et stort område rundt Rothbury i går kveld. Alle beboere ble bedt om å låse dørene og holde seg innendørs mens politiet gjennomsøkte stedet.

I dag var området åpent igjen, og barn kunne igjen følge vanlig undervisning, etter at flere skoler har vært stengt de siste dagene. Politifolk var til stede slik at foreldre trygt kunne sende barna til skolen.

– Vil vil berolige beboerne i Rothbury med at ting stort sett vil gå som normalt, selv om politiet fortsetter jakten, sier politisjef Jim Campbell til BBC

En politimann sier til den britiske avisa Guardian at han er sikker på at den 37 år gamle kroppsbyggeren befinner seg i nærheten. Det er antatt at Moat er bevæpna med to skytevåpen og masse ammunisjon.

Tett skog og ulendt terreng

Det er tett skog og ulendt terreng i området politiet antar at han befinner seg i. Bortsett fra noen nedlagte småbruk er det lite bebyggelse i og rundt skogen.

– Vi var klar over at det ville bli vanskelig å søke i et område med så mange tomme bygninger og tett skog. Politiet vil fortsette søket i dag og ber igjen publikum om hjelp til å finne denne mannen, sier politisjef Jim Campbell til BBC .

Han ber alle som ser en mann med mistenkelig oppførsel, om å ringe politiet med en gang.

– Vi har tilgjengelige ressurser i området vi leter i. Disse kan vi forflytte, sier han.

Anklager mot politiet

Ifølge Daily Telegraph har flere stilt spørsmål om politiets innsats i jakten på drapsmannen. De har blant annet blitt beskyldt for å ikke følge potensielle spor og for ikke å ha utnytta sjanser der de kunne tatt ham.

Fengselsbetjenter ved fengselet der han var innsatt, skal også ha kontakta politiet før drapet skjedde og fortalt at Moat gikk med drapsplaner.

Andy Mcallister, en venn av Moat, forteller til avisa at han fikk besøk av drapsmannen lørdag kveld, kort tid før han skadet ekskjæresten og drepte hennes nye samboer.

På søndag tilkalte Mcallister politiet, men han hevder det tok fire timer før de kom. Senere den kvelden kom Moat tilbake, denne gangen med et brev adressert til politiet.

«Det er så mye skog at jeg tror jeg skal gjemme meg i noen dager», sto det i brevet.

En av Moats tidligere kjærester har advart politiet om at Moat kjenner området han befinner seg i svært godt. Hun sier ifølge Daily Mail at det ikke er noe problem for ham å gjemme seg i skogen over tid.

Slutt med kjæresten

Raoul Moat slapp ut av fengsel i forrige uke, etter å ha sittet inne for overfall i en periode.

En medinnsatt ved fengslet sier til Telegraph at han tidligere opplevde Moat som en rolig familiemann, men at han forandra seg helt i forrige uke. Forandringen skjedde tirsdag, etter at han snakka med kjæresten på telefon. De to har ett barn sammen.

Hun fortalte at hun ville gjøre det slutt, og dette skal ha knust Moat fullstendig. Moats medinnsatte sier at han ikke var til å kjenne igjen.

– Han sa at han ikke hadde noe å leve for uten kjæresten, forteller den innsatte.

Jakter på drapsmann i Storbritannia

Det er vanskelige leteforhold for politistyrkene i Northumberland.

Foto: Derek Blair / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt