NRK Meny
Normal

Fant sine savnede barn på Facebook

Barna hennes forsvant da de var tre og to år gamle. Først 15 år etter fant hun datteren igjen på Facebook.

Barna til Prince Segala var to og tre år gamle da de forsvant fra hjemmet sitt i California i 1995.

Man gikk ut fra at de hadde blitt kidnappet av sin far, og politiet etterlyste mannen, men han og barna ble aldri funnet, skriver The Guardian.

I mars fikk Segala ideen om å søke etter barna sine på Facebook. Hun fikk treff på en profil som så ut til å tilhøre datteren hennes, som nå er 17 år.

Slettet profilen

Hun kontaktet henne, og de to begynte å utveksle meldinger på Facebook. Segala sendte datteren et gammelt familiebilde av de to barna og begge foreldrene, før kidnappingen.

Hun forklarte datteren at hun alltid hadde håpet på en gjenforening med barna, og at hun ville ta opp igjen kontakten med datteren.

Svaret hun fikk var at hun ikke ville ha noe mer kontakt med moren, og etter få dager var Facebook-profilen til datteren slettet.

Pågrepet i Florida

Denne meldingsutvekslingen var likevel nok til å få liv igjen i etterforskningen. Igjen utstedte politiet en ny etterlysning på barnas far.

Politiet fikk informasjon om at barna og faren bodde i i en trailerpark i Palm Beach i Florida.

Barnas far ble pågrepet for ti dager siden, da han stod på busstoppet og ventet på sønnen som var på vei hjem fra skolen.

Vanskelig med gjenforening

Barna er nå plassert i et midlertidig hjem, en familie som kjenner dem. Planen var å gjenforene barna med moren, men dette ser foreløpig vanskelig ut.

Aktor Kurt Rowley har fortalt at da datteren brøt kontakten med moren, insisterte hun på at hun hadde et bra liv, og at hun hadde hørt dårlige rykter om morgen.

– Jenta anså en annen kvinne som deres mor, forteller Rowley.

Sosialarbeidere jobber nå med å få barna og moren gjenforent, og sier at dette er et arbeid som vil ta tid.

Hvert år blir mer enn 200.000 barn kidnappet i USA - som regel av en av foreldrene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt