NRK Meny
Normal

Fant savnede sjøfolk etter skipskollisjonen utenfor Japan

Ble funnet døde om bord den amerikanske destroyeren USS «Fitzgerald».

Kollisjon

Flere sjøfolk er funnet døde om bord USS «Fitzgerald» etter kollisjonen med et konteinerskip.

Foto: Hitoshi Takano / AP

Amerikanske forsvarsmyndigheter sier de avslutter søket etter de sju sjøfolkene som er savnet som følge av kollisjonen mellom et sivilt konteinerskip og destroyeren USS «Fitzgerald».

Dykkere har funnet et antall levninger i oversvømte deler av det amerikanske krigsskipet, men en talskvinne for forsvaret sier de ikke har funnet alle sju, ifølge AP. Hun vil ikke oppgi hvor mange som faktisk er funnet.

Kollisjon 2

Bilder av konteinerskipet «ACX Crystal» som traff den amerikanske destroyeren.

Foto: AP

De døde, som enten omkom som følge av kollisjonen eller den påfølgende oversvømmelsen, er brakt til et sykehus i Yokosuka for identifisering.

Kollisjonen mellom destroyeren og konteinerskipet «ACX Crystal», som går under filippinsk flagg, fant sted i 02-tida, lokal tid, 17. juni. Sammenstøtet førte til omfattende skader på det krigsskipet, blant annet en stor flenge under vannlinjen.

Sank nesten

De fleste av de mer enn 200 sjøfolkene om bord sov kollisjonen fant sted 56 nautiske mil (103 kilometer) sørvest for Yokosuka.

Det amerikanske forsvaret sier USS «Fitzgerald» var nær ved å synke.

– Skadene er betydelige, sier viseadmiral Joseph Aucoin på en pressekonferanse ifølge Reuters.

USS Fitzgerald.

Destroyeren fikk store skader, blant annet en stor flenge under vannlinjen.

Foto: Kazuhiro Nogi / AFP

Årsaken til kollisjonen er ikke kjent. Logger over skipstrafikken i området tyder på at ACX Crystal gjorde en plutselig u-sving om lag 25 minutter før kollisjonen, skriver NTB.

Hvorfor den la om kursen er ikke kjent. Skipet holdt om en hastighet på lag 14 knop, rundt 27 kilometer i timen, ved sammenstøtet.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt