Hopp til innhold

Fant over 100 flyvrakdeler søndag

Over 100 vrakdeler fra det styrtede EgyptAir-flyet ble funnet av den amerikanske marinen i Middelhavet søndag.

Egyptair amerikansk marine

Løytnant Curtis Calabrese tar notater under søket søndag. USA bidrar i letingen etter EgyptAir rute MS804 og fant søndag en rekke vrakdeler som de mener stammer fra flyet.

Foto: Salvatore Cavalli / Ap

Amerikanerne har bidratt i søket fra NATOs flybase i Sigonella på Sicilia, og sendte søndag ut to fly på oppdrag for å hjelpe til å finne flyet. Vrakdelene som ble funnet ble rapportert inn til egyptiske myndigheter.

– Det ene flyet koordinerte søket sitt med den egyptiske marinen. Det andre flyet lokaliserte et stort område med over 100 vrakdeler som de med sikkerhet identifiserte so flydeler. Beliggenheten til vrakdelene og en beskrivelse av disse har blitt sendt til egyptiske myndigheter, opplyser den amerikanske marinene ifølge ABC News.

Det er den egyptiske marinen som leder søket etter det savnede EgyptAir-flyet som styrtet i Middelhavet natt til torsdag med 66 mennesker om bord. Men flere land bidrar også i operasjonen.

Setter inn miniubåt i søket

Tidligere har det også blitt funnet vrakdeler i tillegg til levninger og personlige eiendeler på havoverflaten om lag 290 kilometer nord for den egyptiske havnebyen Alexandria, men så langt har søket etter de svarte boksene som kan gi svaret på hvorfor flyet styrtet ikke båret frukter.

Flyet styrtet i de dypeste områdene av Middelhavet og egyptiske myndigheter satte søndag en miniubåt inn i søket. Utstyret brukes til daglig av Egypts offshore-industri.

– Ubåten kan gå ned til 3.000 meters dybde, sa Egypts president Abdel Fattah al-Sisi i en TV-sendt tale søndag.

– Den ble sendt ut i dag i retning av området hvor flyet styrtet fordi vi jobber hardt med å finne de svarte boksene.

Egyptiske myndigheter viser bilder av vrakdeler som er funnet etter det savnede EgytpAir-flyet

Det har tidligere også blitt funnet vrakdeler fra flyet.

– Snakket med kontrolltårn rett før ulykken

Eksperter mener det brøt ut brann i flyet etter at det var registrert at røykvarslerne på toalettet om bord på flyet hadde sendt signaler gjennom det såkalte ACARS-systemet (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) til en bakkestasjon.

Den franske TV-kanalen M6 melder at den ene flygeren på EgyptAir-flyet snakket med kontrollsentralen i Egypt i flere minutter rett før ulykken. Han skal ha fortalt at røyk hadde spredt seg i store deler av flyet og at han ville foreta en nødnedstigning for å bli kvitt røyken.

Meldingen er ikke bekreftet, og kanalen siterer en anonym kilde i franske luftfartsmyndigheter, skriver The Independent.

SISTE NYTT

Siste nytt