Hopp til innhold

– Jeg ønsker at det ikke er mer å finne her, men vi vet ingenting

Amerikanske etterforskere har funnet minst ti døde mennesker i hjemmet til en dømt voldtektsmann. Hele huset er gjort om til et gravkammer, skriver CNN.

Politiet undersøker hjemmet til Anthony Sowell i Cleveland

Politiet undersøker hjemmet til Anthony Sowell i Cleveland. Naboene ante ingen ting om hva som foregikk bak huset.

Foto: The Plain Dealer, John Kuntz / Scanpix/AP

Brannmenn og politi er med på undersøkelsen av huset til 50 år gamle Anthony Sowells hus i delstaten Ohio, og etter planen skal etterforskerne nå rive vegger og gulv på jakt etter flere grusomme hemmeligheter.

– Jeg ønsker å tro at det ikke er mer å finne her, men vi vet ingenting før vi er ferdige med å lete, sier politimester Michael McGrath i Cleveland, ifølge CNN .

– Det virker som at denne mannen hadde en uslukkelig tørst som han måtte slukke, sier McGrath.

Anthony Sowell

Et udatert bilde av Anthony Sowell.

Foto: Cayuga County Sheriff's Office / Scanpix/Reuters

– Må slippe løs på grunn av hjertefeil

I går ble Sowell tiltalt for fem tilfeller av drap. Han ble også tiltalt for voldtekter, overfall og kidnapping. I dag avslo en dommer i Cleveland å sette ham fri mot kausjon, med begrunnelsen at de siste siktelsene var «grusomme» og de «mest alvorlige» han hadde hørt i sin tid som dommer.

Anthony Sowell

Anthony Sowell sammen med den offentlig oppnevnte forsvareren i retten i dag.

Foto: Mark Duncan / Scanpix/AP

– Dette er uten tvil de mest alvorlige beskyldningene jeg har opplevd, sier dommer Ronald Adrine, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Forsvarsadvokatene argumenterte med at Sowell burde få slippe fri mot kausjon på grunn av en hjertefeil som gjør at han må gå med pacemaker. Det gikk ikke gjennom hos dommeren.

Trenger hjelp for å identifisere ofrene

Torsdag i forrige uke fant politiet fem døde kvinner som var gått i oppløsning inne i huset til Sowell. En annen kvinne ble funnet død utenfor huset.

Fire døde kropper ble funnet begravd i hagen bak huset i går, og en hodeskalle pakket inn i en bag ble funnet i kjelleren av huset, opplyser politiet. Til sammen er minst elleve døde mennesker funnet hjemme hos Sowell.

Myndighetene har ikke identifisert noen av ofrene ennå. På grunn av tilstanden de døde kroppene er i, må politiet bruke lang tid på dna-tester for å finne ut hvem personene er, forteller McGrath.

For å hjelpe til med identifiseringen har politiet bedt om at alle som savner noen av sine kjære, leverer et foto for å hjelpe til med å finne ut hvem ofrene kan være.

De seks første døde menneskene som ble funnet, var alle afroamerikanske kvinner, og fem av dem var blitt kvalt, viser undersøkelsene. Rettsmedisinerne jobber nå med å finne ut mer om de andre ofrene.

Politiet undersøker hjemmet til Anthony Sowell i Cleveland

I kjelleren til Anthony Sowell har etterforskerne funnet en hodeskalle.

Foto: The Plain Dealer, John Kuntz / Scanpix/AP

– Og jeg har bodd her hele livet mitt!

– Jeg kan bare forestille meg hvordan familiene som har meldt en person savnet, har det. Jeg kan bare tenke meg hvor engstelige de har vært, sier borgermester Frank Jackson i Cleveland.

– Og vi lover at så snart vi vet noe, så vil familiene være de første som får vite noe, forsikrer Jackson.

Patricia Warren fra Cleveland viser frem et bilde av sin savnede kusine Janice Webb

Patricia Warren fra Cleveland viser frem et bilde av sin savnede kusine Janice Webb utenfor huset til Anthony Sowell.

Foto: The Plain Dealer, John Kuntz / Scanpix/AP

Mens etterforskerne nå går gjennom alle dokumentene med savnede personer, lurer naboene til Sowell hvordan noe slikt kunne skje, og hvor lenge nabohuset hadde vært et gravsted.

– Vi har aldri kjent ham, sier nabo Mike Ewards til en TV-kanal i Cleveland.

– Her, akkurat her! Og jeg har bodd her hele livet mitt.

Sowell risikerer dødsstraff

Sowell ble dømt for voldtekt i 1989, og han var fengslet fra 1990 til 2005, opplyser politiet. Helt siden han ble sluppet fri har han bodd på denne adressen i Cleveland.

Representanter fra sheriffkontoret i Cuyahoga County sjekket ham regelmessig, og møtte ham sist 22. september for å forsikre seg om at han fremdeles bodde der han sa. Det ble ikke meldt om noen problemer med Sowell.

Politiet ble likevel mistenksomme for en måned siden, da en kvinne anmeldte ham for voldtekt og overfall. Politiet ordnet arrestordre og satte i gang med å undersøke hjemmet til Sowell, etter å ha fått Sowell «til å samarbeide», opplyser Thomas Stacho i Cleveland-politiet.

Ifølge Stacho har Sowell livnært seg som «scrapper», ved å selge skrapmetall som han selger til de som bruker slikt.

Blir Sowell dømt risikerer han dødsstraff.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.