NRK Meny
Normal

Fant nyfødt gutt forlatt i en julekrybbe

Kirketjeneren hørte barnegråt fra julekrybben da han var innom kirken i Queens i New York. Der oppdaget han en liten gutt, trolig bare noen timer gammel, inntullet i håndklær.

En nyfødt gutt som ble funnet forlatt i en kirke i New York

BLE FUNNET: Politiet har anslått at den lille gutten bare var 4–5 timer gammel da han ble funnet i kirken Holy Child Jesus Church.

Foto: Paul Cerni / Ap

Denne uken ble den nyfødte gutten funnet i Holy Child Jesus Church, som var i ferd med å bli pyntet og gjort klar til jul.

Ved siden av alteret var man i ferd med å sette opp en julekrybbe. Der skulle menigheten til jul feire Jesu' fødsel.

Men en måned før jul hørtes barnegråt fra krybben.

– Barnet gråt, pustet og hadde fin farge, så han virket sunn og frisk, men vi oppdaget at navlestrengen fremdeles ikke var kuttet, sier biskop Octavio Cisneros.

– Det går fint med barnet

Politiet anslår at spedbarnet bare var 4–5 timer gammel.

Kirkestaben ringte nødtelefonen, og barnet ble fraktet til et sykehus i nærheten. Alt skal stå bra til med barnet, ifølge kirken.

– Vi er bare glade for at det går fint med barnet, og at han ble lagt et sted hvor han ble funnet raskt, og ikke forlatt utendørs et sted, sier Paul Cerni, som jobber i kirken, til CNN.

Politiet mener de har overvåkingsbilder av en kvinne som går inn i kirken med barnet, men har foreløpig ikke klart å spore henne opp.

Holy Child Jesus Church er en såkalt «safe haven», et sted hvor man ifølge New York-lovverket har lov til å forlate barnet sitt inntil det er 30 dager gammelt, gitt at det er en ansvarlig person på stedet.

Barnets mor kan likevel risikere å bli straffet, ettersom hun ikke varslet noen om at hun hadde etterlatt den nyfødte gutten der.

Roser moren

Er det opp til de ansatte i kirken, har hun imidlertid ikke noe å frykte.

De ønsker at hun skal vite at barnet er tatt godt hånd om og har det bra, og at hele menigheten ser frem til å ønske gutten velkommen, sier biskop Cisneros.

– Hun la ikke igjen barnet på fortauet eller i en søppelkasse. Hun gjorde ikke noe for å skade det, sier han og roser omsorgen moren på den måten viste.

Julekrybbe som er i ferd med å bli satt opp i en kirke i Queens i New York

STALLEN: I kirken Holy Child Jesus Church er de i ferd med å sette opp en julekrybbe. Stallen var allerede på plass da det lille barnet ble funnet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt