Hopp til innhold

Fant nazitoppers gjemmested i Argentina

Forskere har oppdaget det som kan ha vært et topphemmelig gjemmested for høytstående nazistiske tjenestemenn i den argentinske jungelen.

Forskere fra Universitetet i Buenos Aires (UBA) og arkeologer fra museet Andrés Guacurarí snublet nylig over ruinene til det som skal være nazistenes topphemmelige gjemmested i den argentinske jungelen, ifølge The Telegraph.

Bunkeren ligger i relativt utilgjengelige jungelområder i Teyú Cuaré Park på grensen til Paraguay, og forskerne antar at det ble bygget for å huse nazitopper ved et eventuelt nederlag i andre verdenskrig.

Gjemmestedet består blant annet av tre steinstukturer – med tre meter tykke vegger – som delvis er dekket av vinstokker, og en utkikkspost. Bunkeren har panoramautsikt og også rømningsvei til nabolandet Paraguay.

Forskerne fant flere gjenstander som tyder på at gjemmestedet ble bygd i første halvdel av 1940-tallet. Arkitekturen er også annerledes fra det som er typisk for denne regionen. Blant de mest betydelige funnene er tyske mynter fra tiden mellom 1938 og 1944 og porselen fra samme periode.

Lederen av forskerteamet som utforsket området i flere måneder, David Schavelzon, sier at det meste tyder på at funnene er knyttet til nazistene.

Han sier overfor argentinske medier at det ellers er vanskelig å forklare investeringer og penger i et nærmest utilgjengelig sted på den tiden.

Forskerne tviler imidlertid på at tilfluktsrommet ble tatt i bruk av nazitopper.

SISTE NYTT

Siste nytt