Fant levende papegøyer i plastflasker

Skipsmannskapet hørte merkelige lyder fra innsiden av en stor pappeske. Da politiet åpnet esken fant de 64 levende papegøyer, stappet inn i plastflasker.

Pappegøyer funnet smuglet i plastflasker i Fakfak i Vest Papua-området i Indonesia.

De aller fleste av fuglene som ble funnet etter at skipsmannskapet slo alarm var i live.

Foto: Salmon Teriraun / AFP

Papegøyene ble funnet torsdag morgen i havnebyen Fakfak, som ligger i den indonesiske Papua-regionen, skriver nyhetsbyrået AFP.

64 av til sammen 74 papegøyer var i live, mens 10 ikke hadde klart å være inne i en plastflaske.

Mannskapet på skipet fortalte at de hadde mistanke om at det var levende dyr inne i den store pappesken som ble åpnet, på grunn av bråket som kom inne fra esken.

Hvor lenge papegøyene hadde vært inne i hver sin plastflaske og hvor «flaskefuglene» var på vei, er foreløpig ikke avdekket, opplyser politimannen Dodik Junaidi til nyhetsbyrået AFP.

Smugling av fugler er utbredt i Indonesia. Innenlands selges de på store fuglemarkeder. I utlandet kan sjeldne fugler gå for svært høye priser.

På listen av truede arter

I den tropiske jungelen i Indonesia lever mer enn 130 utrydningstruede fuglearter.

Papegøyer funnet smuglet i plastflasker i Fakfak i Indonesias Vest Papua-distrikt.

Papegøyene i flaskene er av typen jomfrulori.

Foto: Salmon Teriraun / AFP

Papegøyetypen jomfrulori som ble funnet i pappesken i Fakfak, hører hjemme på verdens nest største øy Ny-Guinea og småøyene rundt. Jomfrulori står på landets liste av beskyttede arter.

Ingen er foreløpig arrestert i saken.

– Selv om Indonesia er blant de beste i regionen i å forsøke å stanse smuglingen så trenger man å bryte smuglerkjeden, blant annet gjennom arrestasjoner, sier Elizabeth Johnson i organisasjonen Traffic som overvåker ulovlig dyrehandel til BBC.

Å smugle fugler gjemt i flasker er ikke noe nytt i Indonesia. I 2015 fant indonesisk politi til sammen 21 utrydningstruede kakaduer gjemt i plastflasker.

I 2017 kom politiet over 125 sjeldne fugler stappet ned i en skorsteinspipe under et av sine raid mot et smuglermiljø.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt