NRK Meny
Normal

Familiefar på påskeferie ville smugle gull for 35 millioner

Bilen var ikke bare fylt opp med kone og barn på påskeferie. Under gulvet fant politiet tolv tunge gullbarrer. Italienere smugler penger og verdisaker til Sveits som aldri før.

Italiensk gullfunn

Tolv gullbarrer til en verdi av nær 35 millioner kroner lå gjemt i bilen til familien som hevdet de var på vei til Sveits på påskeferie.

Foto: - / Afp

Italiensk politi fikk seg en kraftig overraskelse da de stoppet en enkel bil med mann, kone og tre barn i baksetet på vei til Sveits på påskeferie.

På spørsmål om de hadde verdisaker i bilen virket ekteparet nervøse, og politiet bestemte seg for å ransake bilen.

Der fant de alt annet enn påskeegg og skismøring.

Hadde gull

I et rom i gulvet under førersetet lå tolv tunge gullbarrer til en samlet verdi av nær 35 million kroner.

– Føreren hadde ingen god forklaring eller en legitim kilde for et så stort kvantum av dyrebart metall, sier politiet i Ponte Chiasso ifølge nyhetsbyrået AP.

53-åringen er italiensk statsborger, men er bosatt i det sveitsiske kantonet Ticino og jobber som advokat for et sveitsisk firma. Nå er han tiltalt for hvitvasking, og gullet er beslaglagt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Gull i lasten

Gullet lå gjemt i et rom i gulvet under førersetet på familiebilen.

Foto: Italiensk politi

Pengene strømmer ut av Italia

Den finansielle uroen i Italia har de siste årene ført en strøm av penger og verdifulle metaller over grensa til Sveits.

Bare i 2011 beslagla italiensk politi til sammen 82 milliarder kroner i kontanter på vei ut av landet, en økning på 50 prosent fra året før. Gullbeslagene steg med 30 prosent samme år.

Smugler over fjellene

Flere gamle smuglerruter mellom Italia og Sveits skal nå ha blitt tatt i bruk igjen, og sveitsiske banker skal ha måttet leie safer på hoteller fordi deres egne hvelv er fulle, melder sveitsisk kringkasting SRG SSR.

Til sammen skal det befinne seg udeklarerte italienske verdier for over 1100 milliarder kroner i sveitsiske banker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt