NRK Meny
Normal

Russisk krigskip fryktet nordmann var savnet i Bermudatrianglet

Den russiske marinen fryktet det verste da de fant en forlatt seilbåt med norsk flagg i det sagnomsuste Bermudatrianglet. Hjemme satt Gunnar Egil Myhre (65) og ante fred og ingen fare.

Fant norsk båt i Bermudatriangelet

«MYSTISK»: Russisk presse slo stort opp det mulige mysteriet i Bermudatrianglet.

Foto: Skjermdump: TVZvezda.ru

Nylig publiserte den russiske militære TV-kanalen Zvezda en video som langt på vei antydet at verden kunne stå overfor nok et mysterium i Bermudatrianglet.

«En nesten mystisk hendelse» lød presentasjonen av innslaget, som viser en forlatt seilbåt som dupper i bølgene i det 2,5 millioner kvadratkilometer store triangelformede havområdet, som strekker seg mellom Bermuda, Puerto Rico og Floridas sydspiss.

Norsk flagg og ID-papirer

Båten ble funnet av den russiske nordflåten, som var i ferd med å krysse Atlanterhavet. TV-bilder viser at mannskapene henter opp et norsk flagg fra den forlatte seilbåten, og identifikasjonspapirer tilhørende en nordmann ved navn Gunnar Egil Myhre. Ifølge den lesbare datoen på det ene kortet er han 65 år gammel. Om det har vært andre om bord i båten, er det vanskelig å si noe om.

Men hvor er Myhre, er spørsmålet den russiske TV-kanalen stiller seg. «Mye kan skje på havet», konstaterer den russiske TV-reporteren. Mystikken blir ikke mindre hvis man går tilbake og ser hva Bermudatrianglet er beryktet for:

En rekke skipsforlis, flystyrter og andre ulykker, som fikk folk til å utvikle en rekke teorier om både naturlige og overnaturlige årsaker til havariene. På 1960-tallet hevdet amerikanske journalister at så mange som 50 fly og skip forsvant «sporløst». Dette har senere blitt tilbakevist fra forskerhold.

Nå spekulerer blant annet seilernettstedet YBW.com om hvorvidt Myhre er forulykket, eller om han kan være fengslet i Moskva.

Men Gunnar Myhre er verken i russisk fengsel eller forulykket i Karibia. Han var ikke en gang om bord da båten ble forlatt i februar, ifølge NTB.

Tvert i mot satt han hjemme i Oslo, intetanende om de russiske spekulasjonene rundt hans skjebne på havet.

– Et mysterium hvordan det skjedde

– Den nye kapteinen som skulle seile båten hjem til Norge hadde seil en uke da han av ukjent årsak mister roret. Etter tett kontakt med redningssentralen forsøker han å bygge nødror med de tingene som er om bord. De drev på nesten en uke med å lage nødror, men fikk det ikke til. Så kom det dårlig værmelding, og den amerikanske redningstjenesten krevde at de to som var om bord måtte forlate den, sier Myhre til NTB.

Mannskapet ble plukket opp av et cruiseskip som var på vei til Europa, og båten ble forlatt flytende. Det har ikke lykkes NRK.no å komme i kontakt med Myhre, men til NTB forteller han videre:

– Jeg har hatt denne seilbåten i 16 år og seilt enormt mye med den. Det er et mysterium hvordan roret kan ha falt av, sier Myhre.

Den russiske ambassaden i Oslo ble selv gjort kjent med at Myhre både var i live og trygt hjemme i Oslo via pressen. Onsdag kveld forsøkte pressesekretær Petr Svirin å komme i kontakt med russiske myndigheter for å informere om dette. Han vet ikke om de er gjort kjent med dette, og når dette eventuelt har skjedd.

– Men vi er veldig glad for at Myhre er i god behold, sier Svirin til NRK.no.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt