NRK Meny
Normal

Bombe funnet i den greske Roma-ambassaden

Det ble mandag formiddag funnet mistenkelige pakker ved flere ambassader i Roma. Ved den greske ambassaden måtte eksperter desarmere en bombe.

Bombefunn ved den greske ambassaden i Roma, Italia

Politiet måtte desarmere en bombe som mandag ble funnet ved den greske ambassaden i Roma.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Politiet fryktet mandag formiddag at to mistenkelige pakker som ble funnet ved den greske og den venezuelanske ambassaden i Roma, inneholdt eksplosiver.

Kort tid etter gikk alarmen i flere andre ambassader.

Ufarlig pakke ved Danmarks ambassade

Funnene av mistenkelige pakker følger bare dager etter eksplosjonene ved den chilenske og den sveitsiske ambassaden i forrige uke, melder nyhetsbyrået Reuters.

Anarkistgruppen Federazione Anarchica Informale har tatt ansvaret for forrige ukes eksplosjoner . To personer ble såret da bombene gikk av. Etterpå ble alle ambassader i Roma sjekket av politiet. Siden da har det vært falske alarmer ved både den irske og den ukrainske ambassaden.

I løpet av kort tid mandag konstaterte brannmenn at alarmen som gikk ved den venezuelanske ambassaden, var falsk og at pakken var ufarlig.

Like etter meldingene om de to første pakkefunnene meldte Reuters at det også var funnet mistenkelige pakker ved flere andre ambassader. En av disse var Danmarks, melder avisen La Repubblica. Også disse pakkene viste seg etter hvert å være ufarlige.

Nervene er i høyspenn etter ambassadebombene forrige uke, og det viste seg i dag at pakken til den venezuelanske ambassaden inneholdt et gratulasjonskort, mens det til Monacos ambassade var sendt en bok.

Bombe ved den greske ambassaden

Ifølge den italienske avisen La Repubblica ble den mistenkelige pakken ved den greske ambassaden liggende uåpnet på postkontoret på grunn av juleferien, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at pakken ikke ble åpnet av noen ansatte.

Politiet bekrefter at pakken inneholdt eksplosiver, og meldte siden at pakken var desarmert.

– Vi undersøker nå om det er en lignende pakke som ble sendt til ambassadene på lille julaften, eller om det er noen som forsøker å etterligne pakkene som ble sendt til den chilenske og den sveitsiske ambassaden, opplyste en polititalsmann til Reuters.

Det ble siden opplyst at bomben var lik den som ble funnet på en T-banestasjon i Roma onsdag forrige uke . T-banebomben ble funnet uten detonator, akkurat som den ved den greske ambassaden i dag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt