Fant bag med eksplosiver i USA

Politiet har funnet en bag med eksplosiver i bygningen i California der et par drepte 14 personer i går.

Skal ha brukt denne bilen

BILEN: Her har politiet kontroll på bilen som gjerningspersonene bak skytingen i California skal ha brukt. Det var i denne bilen fjernkontrollen ble funnet.

Foto: HANDOUT / Reuters/NTB Scanpix

Bagen inneholdt et svart pulver og var koblet til en fjernstyrt lekebil. Fjernkontrollen ble funnet i parets bil, melder CNN.

– Det betyr at paret planla å detonere bomben ved hjelp av fjernkontrollen. Enten fungerte det ikke på grunn av avstanden eller så gjorde de ikke det, sier en talsperson for politiet.

14 mennesker ble drept og 17 ble såret under julefesten da flere personer åpnet ild mot en bygning i byen San Bernardino onsdag.

Kan ha vært et terrorangrep

MASSEDRAP: San Bernardinos politisjef Jarrod Burguan sier at massedrapet kan ha vært et terrorangrep, men i så tilfelle et svært uvanlig et.

Foto: ALEX GALLARDO / Reuters

Kom tilbake i kamputstyr

De to personene som politiet drepte noen timer etter masseskytingen, er navngitt som Syed Rizwan Farook (28) og Tashfeen Malik (27). Paret hadde en seks måneder gammel baby.

Farook var fast ansatt i kommunens kontor for sosiale tjenester, som arrangerte festen der skytingen skjedde. Der hadde han jobbet med matsikkerhet i fem år.

Farook deltok selv på julefesten der skytingen skjedde. Han skal ha forlatt selskapet i sinne og kom senere tilbake i fullt kamputstyr og drepte 14 personer sammen Malik.

– Ingen spontan handling

Politiet er foreløpig usikre på motivet, men utelukker ikke at det kan dreie seg om et terrorangrep, selv om det er uvanlig at slike angrep rettes mot gjerningspersonens egen arbeidsplass.

Politisjefen i San Bernardino, Jarrod Burgua tror at angrepet til en viss grad var planlagt ettersom gjerningspersonene var tungt bevæpnet.

– Så jeg tror ikke at han bare løp hjem, kledde seg i kampklær, tok våpnene og kom tilbake og utførte dette som en spontan handling, sier Burgua.

I San Bernardino i California ble 14 drept da tungt væpnede personer begynte å skyte inne i en kontorbygning i går kveld, norsk tid. I tillegg ble minst 17 såret i skytingen på det som skal ha vært julefesten til helseetaten i byen. Etter en omfattende politijakt, ble en mann og en kvinne skutt og drept, de to er mistenkt for å stå bak angrepet.

SE VIDEO: Minst 20 politifolk var involvert i skuddvekslingen med det mistenkte paret.

SISTE NYTT

Siste nytt