Fant åtte meter høy farao-statue i søla i Egypt

En hardt prøvet turistindustri i Egypt håper på ny giv etter funn av en massiv statue i slummen i Kairo. Arkeologer tror statuen fremstiller en av landets mektigste faraoer for mer enn 3000 år siden.

Funn av faraostatue i Egypt

TROLIG RAMSES ll: Arkeologene mener statuen fremstiller den kjente faraoen Rames ll, som hersket over Egypt for mer enn 3000 år siden. Egyptiske myndigheter omtaler funnet som «et av de viktigste funnene noensinne», ifølge Reuters.

Foto: KHALED DESOUKI / AFP

– Vi har funnet bysten, nedre del av hodet, krona, høyre øre og en del av det høyre øyet, sier antikvitetsminister Khaled al-Anani til Reuters.

Arkeologer fra Egypt og Tyskland samarbeider om funnet av den åtte meter høye statuen,nedsunket i grunnvannet i en slumbydel i Kairo.

Torsdag kunne skuelystne være vitner til at en enorm gaffeltruck løftet statuens hode ut av sølevannet.

Arkeologene mener statuen fremstiller den kjente faraoen Ramses ll, som hersket over Egypt for mer enn 3000 år siden.

Arkeologene fant også en mindre statue av farao Seti den andre, som skal være Ramses lls barnebarn. Denne statuen var på rundt 80 centimeter.

Funn av statue i Kairo

Arkeologer fra Egypt og Tyskland fant den åtte meter høye statuen nedsunket i grunnvannet i en slumbydel i Kairo.

Foto: KHALED DESOUKI / AFP

To statuer

Egyptiske myndigheter omtaler funnet som «et av de viktigste funnene noensinne», ifølge Reuters.

Det har vært magre år for turistindustrien i Egypt etter flere år med uro i kjølvannet av opprøret som førte til at president Hosni Mubarak ble avsatt i 2011.

Et angrep mot et russisk passasjerfly som styrtet med 224 mennesker om bord, reduserte antallet reiselystne ytterligere.

I januar 2016 angrep to menn turister med kniv i den egyptiske feriebyen Hurghada.

Arkeologene skal nå grave ut restene av begge statuene før de restaurerer dem. Dersom de kan bevise at den massive statuen fremstiller Ramses ll, skal den etter planen plasseres ved inngangen til et nytt, storslagent museum som skal åpne neste år.

Funn av statue i Kairo

Arkeologene skal nå grave ut restene av begge statuene før de restaurerer dem

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt