Hopp til innhold

Oppdaget alkohol i Pepsi Max-bokser

Drikkevaregiganten Carlsberg kaller tilbake 1872 Pepsi Max-bokser i Sverige som ved en feil inneholder alkohol.

Pepsi Max-bokser i hvitt brett

Boksene som er feilprodusert er levert i hvite pappbrett fra Carlsbergs anlegg i Falkenberg.

Foto: Carlsberg Sverige

Automatisk boksproduksjon Carlsberg Falkenberg

Boksene som er fylt med feil innhold er produsert ved den nye automatiske produksjonslinjen på Carlsbergs bryggeri i Falkenberg.

Foto: Carlsberg Sverige
Henric Byström

Henric Byström er kommunikasjonssjef i Carlsberg Sverige. Han beklager feilen og sier bedriften nå sjekker hvordan dette kunne skje.

Foto: Carlsberg.se

Boksene, som har blitt solgt i Lidl-butikker i Sør-Sverige, inneholder ved en feil rusbrusen Xide Citrus Fizz i stedet for den sukkerfrie brusen Pepsi Max. Drikken har en alkoholprosent på 4,5 prosent.

Kunde slo alarm

Alarmen gikk da en kunde kom tilbake til en Lidl-butikk og ville reklamere på brusen som hadde feil farge og merkelig smak, forteller kommunikasjonssjef Henric Byström i Carlsberg Sverige til NRK.

Det dreier seg om bokser med innhold 33 cl. De er pakket i brett på 24 bokser, og det skal være feil ved 78 av disse brettene. Boksene er solgt i februar og mars, og har holdbarhet til (bäst före) 04-AUG-2014.

Kan ha havnet i harryhandel-pose

Byström opplyser at de bare har oversikt over hvor halvparten av de feilproduserte boksene har havnet. Han utelukker ikke at noen av boksene kan ha havnet i butikker langs norskegrensen.

Selskapet påpeker at det skal mye til før noen får i seg den alkoholholdige drikken ved en feil, siden den har en helt annen farge en lettcolaen Pepsi Max.

– Når man skjenker opp brusen, ser man tydelig at det er en feil ved produktet fordi brusen er lys, mens Pepsi Max skal være mørk, sier Byström.

Intern etterforskning

Det er Carlsberg Sverige som har produktansvar og produserer Pepsi for det svenske markedet. De aktuelle boksene skal være tappet på bryggeriets anlegg i Falkenberg.

Xide Citrus Fizz inneholder sulfit som noen kan reagere allergisk på.

– Vi beklager det som har skjedd og det ubehaget dette har medført. Vi ser veldig alvorlig på dette og har derfor startet en intern etterforskning, skriver kommunikasjonssjef Henric Byström i Carlsberg Sverige i en pressemelding.

SISTE NYTT

Siste nytt

Disse videoene fungerer som russisk propaganda på Tiktok.

Bruker TikTok for å verve soldater

Henrettelser. Grov vold. Oppfordring om å drepe ukrainere. En milliard mennesker har sett Wagner-gruppas brutale videoer på TikTok.