30 torturerte og drepte funnet i Damaskus

Likene av 30 torturerte og lemlestede mennesker er funnet nord i Damaskus, opplyser menneskerettighetsgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Syria

En opprørssoldat i den syriske byen Aleppo søndag.

Foto: MUZAFFAR SALMAN / Reuters

– 30 lik er funnet i Barzeh-distriktet. De har tegn på tortur og er til nå ikke identifisert, sier gruppen, som baserer seg på helsepersonell og aktivister på stedet når det gjelder å videreformidle informasjon fra krigen.

En aktivistorganisasjon som kaller seg Den syriske revolusjonens generalkommisjon, mener at det dreier seg om 50 lik.

Ille tilredt

Gruppen sier også at hodene og ansiktene på de drepte er så ille tilredt at det er umulig å identifisere dem. Det har foreløpig ikke kommet meldinger på om det er opprørere eller regjeringsstyrker som står bak drapene og torturen.

Likene ble funnet søndag, samme dag som FN-utsending Lakhdar Brahimi sa han hadde en plan for å gjøre slutt på krigen. Brahimi, som er Syria-utsending for FN og Den arabiske liga, møtte ligaens leder Nabil al-Arabi i Egypts hovedstad Kairo søndag.

Han fortalte etter møtet at situasjonen i Syria er «veldig ille og blir verre for hver dag».

– 78 sivile drept søndag

Søndag ble anslagsvis 160 personer drept i Syria. 78 var sivile, 41 soldater og 41 opprørere, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.

Over 45.000 mennesker er ifølge aktivistgrupper drept i borgerkrigen, som brøt ut i mars i fjor.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kan ha lurt Hamas med psykologisk krigføring, men det avviser Israel

Natt til fredag meldte det israelske forsvaret at de var på vei inn i Gaza med bakkestyrker. Det var ikke riktig, men Hamas-lederne kan ha blitt lurt inn i en dødelig felle.