Onsdag ettermiddag ble det opplyst at partene i konflikten hadde startet utvekslingen av fanger, men ifølge Reuters ble denne stanset allerede samme kveld.
Væpnede stammemedlemmer fra al-Bayda-provinsen sentralt i landet blokkerte veiene inn til utvekslingspunktet med krav om at slektningene deres som holdes av Houthi-opprørerne også må inkluderes i byttehandelen.
Planen var i utgangspunktet at Sørmotstanden – en styrke som er alliert med president Abd-Rabbu Mansour Hadi – skulle slippe fri 360 medlemmer av Houthi-bevegelsen fra fangenskap i Aden sør i landet. Samtidig skulle houthiene løslate 265 sivile og krigere fra Sør-Jemen.
Bryter våpenhvilen
Avtalen om fangeutvekslingen ble framforhandlet av FN og jemenittiske stammer og blir sett på som et av de mest positive signalene så langt i konflikten. Målet er å redusere spenningen mellom partene.
En våpenhvile som etter planen skal vare i sju dager, trådte tirsdag i kraft samtidig som fredssamtalene om Jemen startet i Sveits. Men nå kan det se ut til at våpenhvilen står i fare, ettersom begge sider i konflikten beskylder hverandre for å ha brutt den allerede.
General Ahmed al-Assiri i militærkoalisjonen som ledes av Saudi-Arabia sier at de Iran-støttede Houthi-opprørerne har brutt våpenhvilen flere ganger siden tirsdag ettermiddag, og han opplyser at hans styrker svarer på angrepene.
– De har brutt avtalen rundt 150 ganger, og det er ikke et tegn på ærlige intensjoner, sier Assiri.
Forhandler
Forhandlingene om en løsning på den blodige konflikten i landet har pågått i to dager mellom utsendinger fra den jemenittiske sentralregjeringen og opprørsbevegelsen.
Det er kommet få offisielle nyheter fra de FN-støttede samtalene i Sveits, men noen av delegatene har uttrykt optimisme via sosiale medier.
Lokale kilder opplyser at minst 20 personer er drept i kamper etter at våpenhvilen ble innledet. Nesten 6.000 mennesker er drept i Jemen siden den saudi-ledede koalisjonen startet sin luftkrig mot Houthi-opprørerne i mars, og over 27.000 er blitt såret, ifølge FN.