Fanget gigantkrokodille på ett tonn

En tre uker lang klappjakt er endelig over. Etter å ha spredt frykt i landsbyen, skal denne gigantkrokodillen nå omplasseres.

Stor krokodille på Filippinene

Topp stemning i landsbyen Bunawan etter at dette monsterreptilet ble tatt til fange etter en tre uker lang jakt.

Foto: Ap

100 filippinere måtte til for å dra det 1075 kilo tunge beistet på land etter at den til slutt ble tatt til fange etter en tre uker lang jakt. Krokodillen skal være blant de største som noensinne er fanget levende, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kan ha drept fisker

Den 6,4 meter lange saltvannskrokodillens skal - i påsyn av mange vitner - ha jafset i seg en vannbøffel, og er mistenkt for å ha angrepet en fisker som er meldt savnet.

Video Fanget gigantkrokodille på ett tonn

NETT-TV: Den gigantiske krokodillen mistenkes for å ha drept en lokal fisker.

Borgermesteren i landsbyen Bunawan sier at de var nervøse før de bega seg ut på jakt etter monsterkrokodillen.

- Det er likevel vår plikt å beskytte innbyggerne. Men da jeg så hvor stor den var, trodde jeg ikke mine egne øyne, sier Edwin Cox Elorde.

Blir stjerne i økopark

Krokodillen ødela først fire feller, men den måtte gi tapt i møte med en kraftigere felle med stålkabler. Reptilet ble så dratt i land og heist ombord på et lastebilplan.

Saltvannskrokodillen pensjoneres nå fra sitt virke som fryktet, lokal predator - og skal fra nå av være stjernen i en planlagt økoturismepark sør på Filippinene.

- Den vil bli parkens største stjerne, og innbyggerne våre er glade for at den farlige krokodillen nå kan skape glede i stedet for frykt, sier Elorde.

SISTE NYTT

Siste nytt