Fanget gigantisk tunfisk

En gigantisk blåfinnet tunfisk er fanget utenfor kysten av Japan.

Video nsps_upload_2010_1_23_11_18_22_181.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En enorm tunfisk vakte oppsikt på fiskemottaket i Japan.

Mutsuo Tsuno

Mutsuo Tsuno drømmer om å fange en enda større tunfisk.

Foto: JPNHK
Blåfinnet tunsfisk

Pakket og klar for sushisultne japanere.

Foto: JPNHK

Tunfisken veide 311 kilo og ble målt til å være to og en halv meter lang. Den ettertraktede fisken ble fanget i farvannene utenfor Nachikatsuura på Japans østkyst. I tidsrommet fra januar til mai er det lov å fiske den utrydningstruede fisken.

Den enorme tunfisken ble solgt for i underkant av 200.000 kroner på et fiskemottak. Dermed kunne den stolte fisker, Mutsuo Tsuno, koste på seg et stort smil.

– Jeg er glad for å ha fanget en så stor fisk, det er sjeldent. De er som diamanter, men nå vil jeg fange en enda større fisk, fortalte fiskeren til et japansk TV-team.

Men Tsuno har noe å strekke seg etter hvis han skal fange verdens største tunfisk. Den største som er veid var massive 679 kilo. Det er mer enn en hest veier. Voksne tunfisker veier i gjennomsnitt 250 kilo.

Havets diamant

Blåfinnet tunfisk kan bli 25 år gammel . Fisken blir ikke kjønnsmoden før den er fem år, og det er stort problem at tunfisken blir fanget før den er i stand til å reprodusere seg selv. Bestanden av blåfinnet tunfisk har sunket dramatisk de siste årene.

Derfor har flere restauranter og matvarekjeder sluttet å kjøpe inn fisken, men fortsatt selges den for skyhøye summer i Japan. Det røde kjøttet er svært ettertraktet som eksklusiv mat i japanske sushirestauranter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt