Familien til terrorsiktet på vei hjem

Kona og de to små barna til den terrorsiktede 37-åringen er nå på vei hjem fra Tyskland til Norge etter den dramatiske pågripelsen.

Terrorsiktet iraker fra Førde

Den terrorsiktede irakiske kurderen er varetektsfengslet i Tyskland i påvente av utlevering til Norge.

Foto: Olav Øygard

Terrormistenkt pågripes i Duisburg, Tyskland 37

Den 37 år gamle irakiske kurderen ble pågrepet i Duisburg torsdag morgen.

Foto: xtranews.de

37-åringen, som er siktet i Norge etter terrorparagrafen, ble pågrepet i en stor politiaksjon i Duisburg i det vestlige Tyskland torsdag morgen.

Den irakiske kurderen blir nå sittende i varetekt frem til han blir utlevert til Norge, sier hans advokat Arvid Sjødin til NRK.

Uvisst når utlevering skjer

Ifølge advokaten vil det ventelig ta noen dager før utleveringen kan skje. Den terrorsiktede 37-åringen ble i går fremstilt for en domstol i Frankfurt, der statsadvokaten altså besluttet at han skal sitte i varetekt frem til utlevering. Sjødin sier at hans klient nekter enhver befatning med terrorisme.

37-åringen ble arrestert da han, sammen med sin kone og deres to barn, var på besøk hos en familie i Duisburg. Familien forlot i går leiligheten der den dramatiske pågripelsen skjedde, og de er nå på vei til Norge gjennom det nordlige Tyskland, sier advokat Arvid Sjødin.

Da NRK snakket med 37-åringens 33 år gamle kone i går , fortalte hun at maskert, tysk politi hadde stormet leiligheten der hun og ektemannen lå og sov sammen med barna på ett og tre år.

Terrorpågripelsene i Norge - irakeren (37)
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Ingen muslimsk ekstremist

Hun sier at politiet har gjort en fryktelig feil og arrestert feil mann.

- Min mann ikke er noen muslimsk ekstremist, og ingen av våre venner og bekjente kan fatte det som har skjedd, som beskrev sin situasjon som ekstremt vanskelig:

- Jeg har ansvaret for to barn – en datter på tre og en sønn på ett år. Min tre år gamle datter har fått sjokk etter den brutale arrestasjoner, der maskerte og tungt bevæpnede politifolk stormet inn i leiligheten der vi var på besøk. Tre-åringen gråter hele tiden og sier at politifolkene vil drepe pappa.

Den 33 år gamle kvinnen prøvde i går å komme i kontakt med mannen, men lyktes ikke. Hun er altså nå på reise i retning Norge, men det er ikke avgjort når hun kommer tilbake til Oslo, der familien har sin bopel.

37-åringen sitter varetektsfengslet i Justizvollzugsamt Weiterstadt i Hessen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt