Hopp til innhold

Familien minnes Kim Wall i rørende film

I en ny video, i sammenheng med Kim Walls minnefond, forteller familien om datterens liv. Nå vil de støtte fremtidens journalister.

– Kim hadde et unikt talent for å se mennesket, og hun hadde en genuin interesse for å fortelle hans eller hennes historie, sier moren Ingrid Wall i den sterke videoen.

Kim Walls minnefond er startet av familien og venner av Kim Wall. De ønsker å samle inn 100 000 dollar, som skal støtte kvinnelige reportere i fremtiden. Sammen med videoen har venner av Wall skrevet en melding, hvor de forteller at de har samlet inn 80 000 allerede.

– Innen en måned etter at vi startet minnefondet har vi mottatt mer enn 80 000 dollar. Vi er overveldet, overrasket og inspirert av deres sjenerøsitet, skriver vennene.

Wall forsvant i august, etter en tur på ubåten til Peter Madsen. Senere ble kroppsdeler tilhørende Wall funnet, og tidligere lørdag bekreftet politiet at de har funnet hodet av et lik som de har identifisert som Kim Wall. Peter Madsen er mistenkt for å ha drept Walls.

– Målbevisst

Moren Ingrid, faren Joachim og broren Tom forteller i videoen om livet til Kim Wall. De besøker steder som stod Wall nær.

– Det var her på Østersjøens strender hvor Kim Wall vokste opp. Det var her hun lekte som barn, bygde trehus, plukket steiner på stranden, og gikk tur med familiens hund, forteller Ingrid Wall.

Videoen tar seg deretter videre ut i verden. Kim Wall var journalist, og skrev for store magasiner som TIME, New York Times, Vice og Slate.

Peter Madsen

MISTENKT: Peter Madsen.

Foto: Bax Lindhardt / AFP

Familien beskriver en ung dame med besluttsomhet, som ville ut i den store verden. Sammen med familiens fortelling får man se bilder av Kim Wall rundt om i verden.

– Kim var veldig fokusert og målbevisst, forteller Ingrid Wall, før broren Tom følger opp:

– Det var aldri noen tvil, Det fantes så mange historier som Kim ville fortelle, så mange skjebner som hun ville at verden skulle høre om.

– Kommer ikke tilbake

Videoen forteller videre hvordan Kim Wall var på vei å etablere seg på øverste nivå som journalist. Broren Tom forteller at søsteren snakket mye om det i sin siste sommer. Foran henne lå et år med sitt livs kjærlighet i Beijing.

– Kim var lykkelig. Fremtiden var lys. Det var ingen skyer på hennes horisont, sier broren.

Avslutningsvis forteller moren at familien hadde vært samlet før Kim Wall forsvant. De skulle ta sitt årlige familiebilde på sitt faste sted i hagen, som de hadde gjort i 30 år på rad.

– Alle disse bildene henger utenfor barndomsrommet til Kim. Det er plass til mange fler, men det vil ikke bli noen fler. Kim kommer ikke tilbake til oss, sier moren.