NRK Meny
Normal

Familie på sju drept i Mexico

Søndag ble en familie på sju funnet drept på en gård utenfor byen Veracruz i Mexico. Dette er det andre familiedrapet på under én uke i Mexico.

Drapsbølge i Mexico

Mexico har vært rysta av flere narkotikarelaterte drap den siste uka. Fredag ble fem personer drept i staten Michoacan, da væpna menn angrep politiet. Gjengmedlemmene etterlot seg flere brennende biler og blokkerte flere veier.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters

Familien ble funnet etter at naboene meldte om lukt fra huset deres, som ligger i byen Manlio Fabio Altamirano. Det opplyser myndighetene i Veracruz.

Alle sju hadde fått strupen kutta av, og likenes tilstand tyder på at de ble drept minst tre døgn før de ble funnet. Tre av barna skal ha vært ni, sju og tre år gamle, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Andre gang på under én uke

Dette er andre gang på under én uke at en familie blir angrepet av kriminelle gjenger i Mexico.

Onsdag forrige uke angrep bevæpna menn en famile på fem i kystbyen Acapulco. Alle ofrene, inkludert et barn på tre år, skutt og drept, ifølge avisa Herald Sun.

Det har vært flere enn 55.000 gangstermord og henrettelsesliknende drap i Mexico siden Felipe Calderón kom til makta i desember 2006 og erklærte en nasjonal krig mot narkotikakriminaliteten i landet.

Veracruz er en av byene som har opplevd økt vold det siste året.

Flere drap den siste uka

Den siste uka har det sentrale Mexico opplevd en stor oppgang i antall drap og voldelige episoder. Det skyldes blant annet kamper mellom rivaliserende gjenger som ønsker kontroll over lukrative smuglerruter til USA.

Søndag morgen ble en borgemester og hans valgkampsleder funnet skutt og drept i en bil i staten San Luis Potosi. En mann som overlevde angrepet fortalte at maskerte overfallsmenn angrep de tre mennene ble drept idet de kom ut fra et selskap, skriver nyhetsbyrået AFP.

Noen dager før ble 14 lik funnet i en bil på en stor motorvei utenfor statens hovedstad, og i nabostaten Zacatecas ble 12 lik funnet dagen etter.

Lenger sør drepte føderale styrker fire mistenkte gjengmedlemmer i den vestlige staten Michoacan i forrige uke, ifølge en uttalese fra det føderale politiet. Dette førte til at gjengmedlemmer stjal og brente et titalls kjøretøy, inkludert flere busser. Fire politimenn som ble skadd i kampene, døde senere av skadene de fikk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt