Familie og venner hyllet Whitney Houston

Med rungende gospelsang og celebre gjester ble den avdøde popstjernen Whitney Houston (48) hyllet lørdag kveld.

Hollywood-skuespilleren Kevin Costner var tydelig preget da han holdt sin minnetale i begravelsesseremonien i New Hope Baptist Church i New Jersey.

– La oss tørke tårene, holde tilbake sorgen, og kanskje raseriet, akkurat lenge nok til å minnes mirakelet Whitney. I dag vender hun hjem til det stedet der alt startet, sa Costner til de anslagsvis 1500 spesielt inviterte gjestene da begravelsesseremonien startet i kveld.

Whitney Houston døde forrige helg på hotellrommet hun bodde i i Beverly Hills i anledning musikkbransjens Grammy Awards.

I dag ble hun gravlagt, og båren ankom tidligere i ettermiddag New Hope Baptist Church i New Jersey. Begravelsen var en privat seremoni, men familien tillot fjernsynsoverføring fra seremonien.

Kvartalene rundt New Hope Baptist Church ble sperret av, og fjernsynsbilene med satellittallerkener rigget opp utstyret.

De nærmeste hustakene rundt kirken ble okkupert av kameraer.

Les også: – Hun var en legende

Bakgrunn: Alt om Whitney Houstons død

(Videoen er fjernet fordi NRK.no ikke lenger har rettigheter til å vise klippet)

Stjernespekket gospelsang

Houston var en stor stjerne, som nå skal stedes til hvile i et slitt nabolag.

Kevin Costner håndplukket Houston til hovedrollen i filmen «The Bodyguard» fra 1992, og hadde på forhånd sagt at han vil fremføre en spesiell hyllest under begravelsen.

Skuespillerens minnetale var svært personlig, med mange historier fra hans vennskap til Houston gjennom årene.

«Er jeg god nok? Er jeg vakker nok? Vil de like meg?» Usikkerheten var byrden som gjorde henne så god, men som også som fikk henne til falle til slutt. Men Whitney - du var ikke bare god nok. Du var fabelaktig, sa en gråtkvalt Kevin Kostner til stor applaus fra kirkens gjester.

Begravelsesgjestene strømmet i ettermiddag til kirken i hopetall, med ballonger og blomster, for å følge den avdøde popstjernen til graven.

– Vi er her for å sørge over vårt tap, men feire hennes liv. Gud er i himmelen, sammen med han er en av våre engler - Whitney Houston, sa borgermester i New Jersey, Cory Booker i sin tale.

(Videoen er fjernet fordi NRK.no ikke lenger har rettigheter til å vise klippet)

– Den mektige musikken er Whitneys arv

Den berømte menneskerettighetsaktivisten og baptistpastoren Jesse Jackson ankom lørdag ettermiddag, norsk tid, kirken, etter å ha møtt Whitney Houstons familie.

– Den mektige musikken er Whitneys arv, sa Jesse Jackson til journalister utenfor den røde mursteinskirken.

Inne i kirken hadde hvitkledde gospelsangere sparket i gang den store minneseremonien med rungende sang, anført av blant annet de amerikanske gospelstjernene Bebe Winans og Donnie McClurkin. Mcclurkin har blant annet vunnet tre Grammy-priser for sitt musikalske talent.

Jesse Jackson

Pastor Jesse Jackson ankommer kirken.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters/Scanpix

Kevin Kostner med spesiell hyllest

Eksmannen og sangeren Bobby Brown, Hollywood-skuespilleren Kevin Kostner og talkshow-vertinne Oprah Winfrey var blant de som var er ventet å overvære seremonien.

Motown-legenden Stevie Wonder, Alicia Keys og Kim Burell æret Houstons minne med musikalske innslag i kirken. Aretha Franklin skulle opprinnelig opptre, men meldte fravær på grunn av sykdom.

Whitney Houston var blant 1980- og 1990-tallets største artister, og har gitt ut rørende kjærlighetssanger så vel som svingende danselåter. Den 30 år lange karrieren nådde sitt klimaks i 1992 med signaturhiten «I Will Always Love You». En rekke kjente sangere har latt seg inspirere av Houstons musikk.

SISTE NYTT

Siste nytt