NRK Meny
Normal

Liksomlege undersøkte over 2300 pasienter

Et sykehus i Japan sjekker nå kvalifikasjonene til alle sine leger etter at en ansatt uten legelisens undersøkte mer enn 2300 sykehuspasienter.

Den omtalte mannen i 40-åra skal ha intervjuet pasienter om deres helsetilstand, gransket hjerteundersøkelser og forklart resultater av helseundersøkelser for pasienter ved Takashimadaira Chuo-sykehuset i Tokyo i 2010-2011.

Han hadde fått innpass ved sykehuset gjennom et vikarbyrå, skriver nyhetsbyrået AFP, og arbeidet deltid ved sykehuset.

Ifølge nyhetsmediet Yomiuri Shibun mistenkes nå mannen for å ha vært involvert i behandlingen av 2363 pasienter ved sykehuset.

Sykehuset ber om unnskyldning

Mannens manglende kvalifikasjoner som lege kom for en dag da en utdanningsinstitusjon som tilbyr medisinstudier tok kontakt med sykehuset. De skal ha kjent til mannen fra tidligere av.

Det skulle vise seg at «legen» hadde benyttet navnet og legelisensen til en øyenlege et annet sted i landet da han ble ansatt.

Sykehuset har beklaget episoden, og ber alle pasientene som har blitt undersøkt av mannen om å ta turen innom sykehuset for å bli undersøkt på nytt.

Fant ingen store feil i mannens pasientundersøkelser

Ifølge den japanske nettavisen Yomiuri skal ikke de ordentlige legene ha funnet noen alvorlige feil i kvakksalverens undersøkelser.

De lover nå bot og bedring. På sine nettsider skriver sykehuset at de i framtiden vil sjekke grundig alle sine ansattes original-papirer for å forsikre seg om at de faktisk har legelisens.

Sykehuset skal ifølge Japan Daily Press anmelde den falske legen til politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt