NRK Meny
Normal

Hackere la ut falsk artikkel om Murdochs død i The Sun

Datahackere endret natt til tirsdag nettutgaven til den britiske avisen The Sun, og skrev en falsk artikkel om at den omstridte eieren Robert Murdoch var død.

Mediemogulen Rupert Murdoch.

Mediemogulen Rupert Murdoch lever i beste velgående, til tross for at datahackere natt til tirsdag greide å lure inn en artikkel på nettsiden til The Sun der det het at han var funnet død.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Lesere som lastet ned toppsaken til The Sun, som er Storbritannias største tabloidavis, ble møtt med artikkelen «Media moguls body discovered».

De som klikket seg inn på artikkelen om Murdochs angivelige død, ble tatt videre til twitter-feeden til hacker-gruppen Lulz Security.

Hevdet å sitte på e-poster

Tidligere mandag hevdet en av hackerne i gruppen å sitte på e-poster fra The Sun og den nedlagte avisen News of The World, som også var eid av Murdoch.

De to avisene står i sentrum av en skandale og anklages for å ha avlyttet tusenvis av mobiltelefoner.

News of the World skal ha systematisk avlyttet telefonene til kjendiser, kongelige og pårørende etter London-bombene.

Ledere går av

Flere av lederne i Murdochs News Corp er i politiets søkelys, og saken førte i helgen til at Scotland Yard-sjef Paul Stephenson gikk av.

Mandag kunngjorde nok en høytstående politioffiser sin avgang. John Yates trekker seg fordi han in 2009 lot være å etterforske anklager om at journalister i avisa News of the World benyttet seg av ulovlig avlytting.

Hacker-gruppen Lulz Security skapte tidligere i år stor oppstandelse da de greide å ta seg inn på datanettverket til den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA, den japanske elektronikkgiganten Sony og den amerikanske fjernsynsstasjonen Fox News, også den eid av Murdoch.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Laster Twitter-innhold

14 åring arrestert for å danse på gaten i Saudi-Arabia

Tenåringen ble pågrepet for «umoralsk opptreden» etter at en video der han danser i gaten i Saudi-Arabia tok av på nettet.