Hopp til innhold

Facebook snur og beklager sensur av disse «puppene»

Sensurerte svensk brystkreft-kampanje. – Skjedde ved en feil, hevder selskapet.

Cancerfonden4

FJERNET: Bilder fra den svenske brystkreft-kampanjen ble fjernet fra Facebook.

Foto: Skjermdump

Facebook fjernet først bildene fra den svensk brystkreft-kampanjen fordi de mente bildene var «støtende», opplyser den svenske kreftforeningen.

I en e-post til NRK fredag ettermiddag beklager selskapet det intrufne, og sier sensureringen skjedde ved en feil.

– Vi sorterer millioner av bilder hver uke, og i noen tilfeller blir bilder som ikke bryter våre retningslinjer sensurert. Vi beklager feilen, og har latt annonsøren vite at vi godkjenner bildene, skriver Daniel Nord, talsperson for Facebook Nordics til NRK.

Bildene viste animerte figurer av en kvinne med sirkelformede rosa bryster, og var laget for å forklare kvinner hvordan de kan sjekke om de har klumper i brystet.

– Uforståelig

Den svenske kreftforeningen sa torsdag at de forsøkte å kontakte Facebook, uten hell.

– Vi synes det er uforståelig og rart hvordan man kan oppfatte medisinsk informasjon som støtende, sier kommunikasjonsdirektør i Cancerfonden, Lena Biornstad, ifølge AFP.

Cancerfonden

KAMPANJE: Bildene viste animerte figurer av en kvinne med sirkelformede bryster.

Foto: Skjermdump

I et åpent brev til Facebook kommer med en egen løsning – nemlig firkantede «bryster».

«Etter å ha forsøkt å imøtegå deres regler i dagevis uten å lykkes, har vi nå kommet fram til en løsning som forhåpentligvis vil gjøre dere glade – to rosa firkanter!» skriver Cancerfonden på sine hjemmesider.

Cancerfonden

ENDRET: Cancerfonden har endret sirklene til firkanter.

Foto: Skjermdump

– Dette er informasjon som redder liv, og det er viktig for oss, sier Biornstad til AFP.

LES OGSÅ: Aftenpostens Facebook-kritikk får internasjonal oppmerksomhet

Facebook-kritikk

Det sosiale nettstedet fikk i september kritikk for flere ganger å ha slettet det ikoniske bildet av Napalm-jenta fra Vietnamkrigen.

Årsaken var at de mente bildet av den nakne vietnamesiske jenta som flyktet fra en napalm-bombe, var i strid med deres retningslinjer.

Senere trakk Facebook imidlertid tilbake beslutningen, etter at Aftenposten brukte hele forsida på et brev til Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og statsminister Erna Solberg (H) ga saken oppmerksomhet.

Facebook var ikke tilgjengelig for kommentar da artikkelen ble publisert 20. oktober 2016. Dagen etter opplyste selskapet at bildene var fjernet ved en feil og beklaget saken. Artikkelen er oppdatert med de nye opplysningene.

SISTE NYTT

Siste nytt