NRK Meny
Normal

Facebook gir deg mer kontroll

Det var stor spenning da Facebook i dag innkalte til pressekonferanse. Det gikk rykter om at de ansatte har vært isolert i to måneder for å jobbe døgnet rundt. Her er Facebook-forandringene.

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg har kalt inn til en «event» i selskapets hovedkvarter i Palo Alto.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Klokken 19 i dag holdt Facebook en pressekonferanse i selskapets hovedkvarter i Palo Alto i California.

– Har hørt at brukerne vil ha mer kontroll

– Det største problemet med sosiale nettverkstjenester er å hjelpe deg slik at du lett kan kommunisere med venner og dele informasjon på flere forskjellige måter, skriver Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i et nytt blogg-innlegg i forbindelse med pressekonferansen.

En av forandringene i Facebook er at man nå for eksempel skal kunne sende bilder fra en ferie til bare de som var med på ferieturen, eller dele en video fra en fest med bare de som var til stede på festen.

– Mange snakker om dette som et problem for privatlivet, men jeg tror det er mer enn det. Det er et irriterende [for andre]-problem, sier Zuckerberg, og legger til:

– En bruker kan kanskje si: «Jeg kunne postet dette, men vil jeg virkelig plage alle jeg kjenner som ikke liker jogging med hvor deilig det var at jeg hadde en fantastisk løpetur i morges?»

Last ned alt du selv har lagt på Facebook

Forandringen er en del av det nye designet, og noe de ifølge Zuckerberg har hørt at brukerne har ønsket av endringer på gruppesiden.

En annen endring som er gjort i Facebook nå, er at man kan laste ned til din egen PC alt du har lagt nettsiden, som beskjeder, veggmeldinger, fotografier, statusoppdateringer og profilinformasjon. En slik nedlasting kan bestilles i kontoinformasjonen på din egen Facebook-side.

Facebook-credits

Med Facebook-credits kan man kjøpe virituelle goder for Facebook-relaterte spill.

Foto: JOE RAEDLE / Afp

Denne «Download Your Information»-nyheten kom også med en advarsel:

– Dette er all informasjonen din. Du må ta det alvorlig, sier produktsjef David Recordon.

Får vite hva applikasjonene henter hos deg

– Vi har hørt at dere ønsker større kontroll over det dere deler på Facebook - at dere ønsker å kontrollere nøyaktig hvem som får se hva og at dere ønsker å forstå nøyaktig hvor informasjonen havner. Nå har vi tatt et steg i retning av at dere får full kontroll, skriver Zuckerberg i bloggen.

Ifølge Allfacebook, som var til stede på pressekonferansen i Facebook-hovedkvarteret i Palo Alto, skal nedlastingen av din egen informasjon også la brukerne lettere få vite hvordan forskjellige applikasjoner bruker informasjonen de samler om deg.

Facebook lanserer i denne forbindelse et «dashboard» der du har oversikt over hvilke applikasjoner du benytter, og som viser når de enkelte applikasjonene sist hentet informasjon fra deg.

«Lockdown» i hovedkvarteret

Flere Facebook-ansatte har vært helt isolert og dedikert i arbeidet med å redesigne sidene i omtrent to måneder. Isoleringen kalles «lockdown», og skal være en måte Zuckerberg får motivert de ansatte til å jobbe praktisk talt 24 timer i døgnet.

– Dere har kanskje hørt at vi har vært i lockdown. Har hatt en veldig intens periode på 60 dager der folk her har gjort ferdig alle disse tingene. Vi har hatt en produktiv sommer, sa Zuckerberg da han entret podiet.

Facebook har den siste tiden gjort endringer i forbindelse med fotografiopplastingen, slik at man nå kan laste opp høyoppløselige bilder. Også chattefunksjonen er forandret.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt