Facebook-bilde stoppet sykepenger

En deprimert og sykmeldt kanadisk kvinne ble avslørt av strandbilder på nettstedet Facebook. Nå mister hun retten til sykepenger fordi forsikringsselskapet mener hun var glad.

Facebook-bilde

Nathalie Blanchard på Facebook.

Foto: CBCNNEWS/Facebook

29 år gamle Nathalie Blanchard fra Quebec var langtidssykmeldt fra datafirmaet hun jobber for med diagnosen depresjon.

Er du på Facebook? Følg NRK.no her

Mener hun kan jobbe

Hun har mottatt sykepenger fra forsikringsselskapet sitt, Maulife, i ett og et halvt år, men i høst stanset utbetalingene.

Da kvinnen ringte forsikringsselskapet fikk hun beskjed om at hun burde være i stand til å jobbe på grunn av bilder de hadde funnet på kvinnens Facebook-profil.

Faksimile fra CBC News

Faksimile fra CBC News med strandbilde som forsikringsselskapet fant på Facebook.

Foto: Faksimile fra CBC News

Blanchard forteller til CBC News at forsikringsselskapet mente at flere bilder hun hadde lagt ut på Facebook var bevis på at hun ikke lenger kunne være deprimert.

Bildene var blant annet fra en kveld med venner på et utested, fra et bursdagsselskap og fra solferie på stranden.

Sjokkert

Blanchard sier hun informerte forsikringsselskapet om ferieturen, og hun er sjokkert over at selskapet har undersøkt bildene fra Facbook-sidene hennes og tolket bildene dithen at hun ikke lenger er deprimert.

- For øyeblikket er jeg i godt humør, men før og etter ferien er problemene mine de samme, ser hun til CBC News.

Hun legger til at legen hennes oppfordret henne til å prøve å ha det gøy, gå ut med venner på kveldene og dra på en liten ferie, for å forsøke å glemme problemene hun sliter med til daglig.

- Facebook-bilder ikke bevis nok

Hun forstår heller ikke hvordan forsikringsselskapet fikk tilgang til bildene ettersom hun har låst profilen sin, slik at bare de hun har lagt til som venner på Facebook kan se bildene hun legger ut.

Blanchard hevder hun har tapt flere tusen dollar som følge av at forsikringsselskapet endret hennes diagnose.

Facebook-bilder

Bilder fra Facebook-siden hennes.

Foto: CBCNEWS/Facebook

Kvinnens advokat, Tom Lavin, mener forsikringsselskapets metoder ikke er passende.

- Jeg synes ikke Facebook er rette verktøyet å bruke for å sette en psykisk diagnose på noen, sier Lavin og legger til at han har bedt om en ny lege-evaluering av Blanchard.

- Min klient sliter med en tung depresjon. Bildene på Facebook der hun er på fest og på ferie viser bare at hun prøver å gjøre noe for å glemme problemene for en liten stund, sier Lavin.

Forsikringsselskapet, Manulife, vil ikke kommentere saken, men i et skriv til CBC News sier de: «Vi vil ikke gjøre beslutninger basert kun på informasjon fra nettsiden som Facebook».

Men de innrømmer at de bruker sosiale nettsider for å sjekke ut kunder.

Må veie informasjon

Forsikringsselskap må veie informasjon de finner på slike nettsider, sier Claude Distasio, talskvinne for det kanadiske liv- og helseforsikringsforbundet.

- Vi kan ikke overse informasjon, samme hvor informasjonen kommer fra, sier Distasio.

SISTE NYTT

Siste nytt