NRK Meny
Normal

Få i gatene i Ankara: – Hvordan kunne dette skje igjen?

Ankara (NRK): Det er få mennesker i gatene i sentrumsbydelen Kizilay i Ankara dagen etter at 37 mennesker ble drept i et selvmordsangrep. Dette er det tredje angrepet som rammer Ankara på bare fem måneder.

Angrep i Ankara

Presseoppud i Ankara mandag morgen.

Foto: Kristin Solberg / NRK

Minst 37 personer ble drept og 125 såret i selvmordsangrepet i sentrumsbydelen Kizilay i Ankara søndag kveld. 19 personer er alvorlig skadet.

Mange innbyggere stiller nå spørsmålet om hvordan dette kunne skje enda en gang, midt i hjertet av hovedstaden i Tyrkia.

Korrespondent Kristin Solberg

Korrespondent Kristin Solberg befinner seg foran sperringene i Kizilay i Ankara mandag morgen.

Foto: NRK

Byen er mandag morgen svært preget av det som skjedde i går kveld. På åstedet har politiet sperret av området. Vinduer er knuste etter den kraftige eksplosjonen.

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet.

Det skal ha vært en BMW med et bilnummer som hører hjemme i den sørøstlige kurdiske delen av landet som gikk i luften idet bilen passerte en buss.

Anonyme kilder peker ut PKK

Anonyme kilder nær den tyrkiske regjeringen hevder funn på stedet peker mot at det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK står bak, minst én av dem en kvinne, melder blant andre Sky News. Dette er foreløpig ikke slått fast.

PKK sier at de ikke rammer sivile, men militære mål. Tyrkia er et splittet land og derfor tror ikke alle på denne forklaringen.

Et alternativ er terrorgruppen IS, de har fått skylden for en rekke angrep tidligere. Den tyrkiske staten er også involvert i en militæroffensiv mot IS.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ankara

Det er få mennesker i bydelen der eksplosjonen skjedde søndag kveld.

Foto: Kristin Solberg / NRK

Mange angrep på kort tid

Angrepet er det tredje angrepet i Ankara på få måneder i et område som ligger nært statsministerens kontor, utenlandske ambassader og det tyrkiske parlamentet.

Hver gang et angrep skjer i Tyrkia blir det snakket om at det er i sammenheng med Syria-krigen. Tyrkia har blitt dratt dypere inn i denne krigen og fraksjoner av krigen har kommet seg over grensen til Tyrkia.

Terrorangrepet kan også sees i sammenheng med den innenrikspolitiske situasjonen i Tyrkia, fordi det er et land som er dypt splittet både politisk og etnisk.

Etterforskningen snart klar

Etterforskningen av selvmordsangrepet snart klar, sier statsminister Ahmet Davutoglu mandag morgen.

Davutoglu sier etterforskerne har solide ledetråder.

En dommer i Ankara var snar med å legge ned forbud mot å spre noe informasjon på internett om blodbadet, og innbyggernes tilgang til Twitter og Facebook ble begrenset, skriver NTB.

Det har blitt regelen etter slike hendelser i Tyrkia, der myndighetene slår stadig hardere ned på regjeringskritiske medier.

Flere er drept etter en eksplosjon i Tyrkias hovedstad Ankara.

SE VIDEO: Flere biler er fullstendig ødelagt etter eksplosjonen. Det var et stort oppbud av ambulanser og politi på stedet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt