Hopp til innhold

Exxon beklager gigantoverskudd

De tre første månedene i år hadde ett av verdens største bensinselskaper, Exxon, et overskudd på 60 milliarder kroner. Nå beklager de overskuddet.

US-ENERGY-GAS-PRICE

Prisene på dette skiltet får amerikanske forbrukere til å gå i taket.

Foto: KAREN BLEIER / Afp

Man skulle tro at et kjempeoverskudd på mer enn 60 milliarder kroner på årets tre første måneder skulle få frem smilene i styrerommet og blant aksjonærene på et hvilket som helst selskap.

Les også:

Det er ikke tilfelle i styrerommet på Exxon. Selskapet, som er blant verdens største innen bensin, har sett seg nødt til å gå ut og beklage resultatet overfor amerikanske forbrukere.

Årsaken er at stadig flere bilførere i USA er i harnisk over bensinpriser som begynner å nærme seg seks kroner per liter.

Obama om prisene: – Det gjør vondt

I slutten av april nådde bensinprisene i USA det foreløpig høyeste nivået siden 2008 med en pris på 3,84 dollar per gallon som tilsvarer 3,8 liter bensin.

Omregnet til norske forhold gir dette en literpris på 5,20 kroner.

Dette fikk, ifølge den danske nettavisen epn.dk, president Barack Obama til å rykke ut og kreve gransking av om spekulanter har drevet opp prisen på drivstoff for vanlige forbrukere.

– Det gjør vondt når en stor del av lønnen spises opp hver gang man skal dra på jobb. Problemet med bensinprisene er alvorlig, sier Obama.

Og nå har bensinprisen steget til fire dollar per gallon i åtte delstater.

Exxon: – Tjener ikke så mye på bensin

Det er denne utilfredsheten som har fått Exxon til å gå mer enn forsiktig i dørene når de skulle legge frem kvartalsresultatet for første kvartal.

Under offentliggjøringen uttrykte selskapet at de ikke er skyld i økningen av prisene.

De passet også på å si at de er ett av selskapene i USA som betaler mest skatt, og at de egentlig ikke tjener så veldig masse penger på å selge bensin.

Overskuddet er det største kvartalsoverskuddet i selskapet siden tredje kvartal i 2008.

SISTE NYTT

Siste nytt