Bombesøk i huset til drept familiefar

Britisk politi stengte av nabolaget og evakuerte folk som bor i området til den britiske familien som ble drept i Frankrike i forrige uke. En bombegruppe ble sendt til stedet.

Bombebil

Bombebil på plass foran huset til familien al-Hilli.

Foto: MAX NASH / Afp

Mandag formiddag sperret politiet av området rundt hjemmet til familien som ble skutt i de franske Alpene. Bombeeksperter kom til stedet og naboer ble evakuert.

Folk som bor i to gater i området ble evakuert, mens andre fikk beskjed om å holde seg innendørs.

Etter en stund forlot bombegruppens bil huset igjen, og sperringene ble opphevet. Utpå ettermiddagen opplyste Surrey-politiet at det de hadde funnet på eiendommen ikke var farlig.

Britisk politi har stengt av nabolaget og evakuerer folk som bor i området til den britiske familien som ble drept i Frankrike i forrige uke. Politiets bombegruppe er på stedet.

Se helikoptervideo her

Mulig bombe

– Vi har gjort funn som gir grunn til bekymring. Derfor utvidetet vi sperringene og evakuerte området, sa Surrey-politiet i en pressemelding.

Politiet satte opp et pleksiglass foran inngangen og bar ting ut av huset, meldte journalister på stedet.

Ifølge nyhetsbyrået AFP hadde etterforskerne funnet materiale som kunne være eksplosivt.

Det britiske forsvaret bekreftet overfor Daily Telegraph at de hjalp politiet i aksjonen ved den drepte familiefarens hjem.

Ifølge reportere på stedet så politiet ut til å konsentrere seg om det de fant i skuret i bakhagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hageskur

Hageskuret til familien al-Hilli.

Foto: BBC/ITN

Forhører broren

Den 50 år gamle Saad al-Hilli ble funnet drept sammen med kona og svigermoren sin i et skogholt i nærheten av Annecysjøen øst i Frankrike. Både fransk og britisk politi har i flere dager undersøkt hjemmet hans i Surrey, sør for London i et håp om å finnet en forklaring på de nådeløse drapene.

Claygate

Politiet vokter fremdeles huset til al-Hilli.

Foto: Gry Blekastad Almås / NRK

Den sju år gamle datteren var kraftig forslått og skutt i skulderen, mens den fire år gamle lillesøsteren lå fastklemt i bilen under de to drepte kvinnene.

En franskmann, som trolig var en tilfeldig forbipasserende, var også drept. De fire ble funnet av en britisk syklist som bor i området. Alle de drepte var truffet av flere kuler, blant annet i hodet.

Britisk politi har for tredje dag på rad forhørt broren til den drepte faren. De to brødrene skal ha vært uenige om arv og politiet understreker at han blir forhørt som vitne.


Håper datteren kan fortelle

En annen teori er at familiefarens jobb med topphemmelig teknologisk program knyttet til romfart, kan ha gjort ham til et mål for profesjonelle drapsmenn. Fransk politi har funnet mannens bærbare PC i familiens campingvogn og er i ferd med å undersøke den.

Sjuåringen, som fikk kraniebrudd og ble skutt i skulderen, har ligget i kunstig koma på sykehus i Grenoble siden angrepet. Hun er nå ute av koma, men er ikke i form til å snakke med etterforskere foreløpig. Det skriver den franske regionavisen Le Dauphiné Liberé.

– Hun er i bedre form, men er foreløpig kraftig bedøvet. Vi kommer til å snakke med henne, så fort legene gir oss lov til det, sier påtalemyndighetens talsmann Eric Maillaud.

Nyhetskanalen France Info melder at sjuåringen ga uttrykk for at hun var redd, da hun våknet av koma søndag.

Fransk politi håper hun har opplysninger som kan kaste lys over saken.

SISTE NYTT

Siste nytt