EU vil ta Europas farligste rømlinger

EU har tatt initiativet til et nytt nettsted der Europas 45 farligste rømlinger nå vises fram. Det er første gang EUs 28 medlemsland samarbeider om et slikt prosjekt.

wanted

ØKT SIKKERHET: EU håper å få tatt flere av de farligste rømlingene i Europa.

Hensikten med det nye nettstedet eumostwanted.eu er å få tatt så mange som mulig av de 45 rømlingene på lista. Publikum kan klikke på hvert enkelt bilde og få mer detaljert informasjon om hvorfor vedkommende er etterlyst.

Etterlyst for terror

Salah Abdeslam

FARLIG: Salah Abdeslam er etterlyst etter terrorangrepene i Paris.

Foto: Ap

Den 26 år gamle franske statsborgeren Salah Abdeslam, som er etterlyst etter Paris-angrepet den 13. november i fjor, er blant de etterlyste som har fått på et nye nettstedet.

Han omtales som svært farlig og bevæpnet, og er etterlyst både i Frankrike og i Belgia, der han var bosatt.

Dusør

europol

UNIKT: EU-landene har aldri tidligere samarbeidet om et slikt nettsted.

Foto: LEX VAN LIESHOUT / Afp

Det er utlovet dusør for opplysninger som kan føre til at to av de 45 på listen blir pågrepet.

En 59 år gammel mann fra Østerrike er mistenkt for å ha drept en kvinne, og dusøren er på om lag 27 000 kroner for informasjon som kan føre til at han blir tatt.

Det utloves vel 94 000 kroner i belønning for opplysninger som kan føre til pågripelse av en 31 år gammel mann fra Østerrike, også han er mistenkt for drap.

Omfattende samarbeid

Politiet i EUs 28 medlemsland samarbeider om det Europol-tilknyttede prosjektet Enfast, som har som mål å bidra til økt sikkerhet i EU.

Det er første gang i EU at landene samarbeider om et slikt nettsted som er tilgjengelig på 17 språk.

Folk som har informasjon om dem som til enhver tid står oppført på lista, kan gi opplysningene anonymt hvis de ønsker det.

SISTE NYTT

Siste nytt