NRK Meny
Normal

Eurolandene møter krisen sammen

Eurolederne ble søndag kveld enige om å møte bankkrisen sammen, sier Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

President Nicolas Sarkozy
Foto: MICHEL SPINGLER / AP

Lederne for landene i eurosonen, landene som har Euro som valuta, er enige om å garantere for lån mellom banker, i et forsøk på å gjenopprette tilliten til finansnæringen.

- Omfatter alle sider

- Dette er virkelig en helhetlig aksjon som vi begir oss inn på, sa Sarkozy på en pressekonferanse etter møtet.

Tysklands Angela Merkel og Eurogruppens leder, Jean-Claude Junker sett gjennom et vindu

Tysklands Angela Merkel og Eurogruppens leder, Jean-Claude Junker sett gjennom et vindu.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / REUTERS

Tiltaket er et ledd i en større plan for å møte finanskrisen som de 15 eurolandene ble enige om på et møte i Paris søndag kveld.

– Planen omfatter alle sider ved finanskrisen, sa Frankrikes president Nicolas Sarkozy etter at samtalene var avsluttet.

Han la til at både Frankrike, Tyskland, Italia og andre land vil legge fram egne, nasjonale redningspakker for banknæringen mandag.

Vil ha et stormøte med USA

Sarkozy kunne også fortelle at EU vil be USA om å samarbeide om å organisere et internasjonalt møte om å reorganisere det globale finanssystemet.

Etter å ha blitt enig om en redningsplan for bankene, sa Sarkozy at Europa må gå sammen med USA og andre krefter for å komme til bunns i hva som har forårsaket bankkrisen og rystet børsene.

- Vi må overbevise våre amerikanske venner om nødvendigheten av å ha et internasjonalt stormøte for å gå gjennom det internasjonale finanssystemet, sa Sarkozy.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt