EU-parlamentariker slått ned

UKIP-politikeren Steven Woolfe ble sendt til sykehus i Strasbourg etter at han ble slått ned av en kollega etter et partimøte. Woolfe sier torsdag ettermiddag at han føler seg veldig bra.

Video av Stephen Woolfe etter kollapsen

Videobilder viser Steven Woolfe som ligger på gulvet etter å ha blitt slått ned. Helsepersonell kom raskt til stedet.

The Telegraph var blant de første som meldte at Woolfe hadde kollapset ved Europaparlamentet. Sky News skriver at en kollega av Woolfe skal ha slått ham én gang i ansiktet før han falt bakover og slo hodet mot en metallstang.

Krangelen skal ha oppstått fordi Woolfe tidligere har sagt at han vurderer overgang til Det konservative parti etter at Theresa May tok over. Woolfe skal ha sagt til kollegaen at «dette tar vi på utsiden». Da skal Woolfe ha blitt slått.

Kilder hevdet overfor Sky News at Woolfe fikk blødninger i hjernen, men dette avkreftes av UKIP, ifølge The Guardian. Han skal imidlertid ha fått et epilepsilignende anfall, men det kommer nå rapporter fra nyhetsbyrået Reuters om at Woolfe er ved bevissthet og på bedringens vei.

– Jeg føler meg lystigere, gladere og jeg smiler. Jeg har ikke fått hjerneblødning, sier Steven Woolfe i en uttalelse torsdag ettermiddag.

– Sier jeg ser godt ut

I uttalelsen, som blant annet er sendt til NRK, sier Woolfe også at han blir holdt på sykehuset over natten, for å dobbeltsjekke at alt er i orden.

– Jeg vil at alle skal vite at de ansatte i Europaparlamentet, de andre UKIP-medlemmene og de ansatte ved sykehuset har vært fantastiske. Omsorgen har vært eksepsjonell. Jeg kan sitte oppreist, og folk sier jeg ser godt ut, sier Woolfe.

Han legger til at den eneste konsekvensen av hendelsen er at han føler seg litt nummen på den venstre siden av ansiktet.

Ble meldt at tilstanden var alvorlig

Tidligere torsdag ble det meldt at situasjonen rundt UKIP-politikeren var langt mer dramatisk.

– Jeg beklager på det dypeste at etter at en krangel fant sted under et UKIP-møte i dag morges, kollapset Steven Woolfe og ble sendt til sykehus, sa partileder Nigel Farage i en pressemelding tidligere i dag.

– Tilstanden hans er alvorlig, la Farage til.

Woolfe ble pekt ut som favoritten til å ta over stillingen som leder av uavhengighetspartiet UKIP, men ble på kontroversielt vis stengt ute fra ledervalgkampen etter å ha levert inn søknaden sin 17 minutter for sent.

Woolfe har vært partiets talsmann for migrasjon og finans og har sittet i Europaparlamentet i et par år.

Da den nye lederen Diane James gikk av for et par dager siden, ble det klart at han stiller som kandidat igjen, og er favoritt igjen.

Anti-EU-partiet UKIP har bare en representant i Underhuset i London, men har mer enn 20 representanter i EU-parlamentet.

SISTE NYTT

Siste nytt