EU gir Hellas milliardlån

De 17 finansministrene i eurosonen har vedtatt å utbetale 34,3 milliarder euro – rundt 250 milliarder kroner – i kriselån til Hellas.

Hellas Euro

Finansministrene i eurosonen frigir milliardlån til Hellas.

Foto: Petros Giannakouris / Ap

– Pengene vil være i den greske statskassen i neste uke, sier lederen for eurogruppen Jean-Claude Juncker fra Luxembourg.

Pengene er en del av den totale redningspakken for Hellas, og har vært holdt tilbake i flere måneder fordi Hellas ikke har innført innsparingstiltak raskt nok.

EUs finanskommissær Olli Rehn sa på en pressekonferanse etter møtet i Brussel at finansministrene er vel kjent med den greske befolkningens situasjon.

– Det er ingen lettvinte løsninger, og reformer er vanskelige. Nå blir det viktig å holde oppe en rask reformtakt. Mye er oppnådd, men mye gjenstår, sa han.

Les også: Demonstranter og politi barket sammen

Les også: - Regjeringa kan dra til helvete og endå lenger

De 34,3 milliardene som er frigitt i dag svært viktig for å hindre at greske banker skal gå konkurs etter at bankene tok tap ved å delta i nedskrivning av statsgjelden i vår.

Ytterligere 15 milliarder euro skal utbetales i mars.

Les også: Nye sammenstøt i Aten

Den greske statsministeren Antonis Samaras var svært tilfreds med vedtaket i Brussel.

– Hellas er tilbake på føttene. Det greske folkets ofre har ikke vært forgjeves. Solidariteten i unionen lever, sa Samaras.

Han sa også at dagen i dag ikke bare er en ny dag for Hellas, men også for Europa.

SISTE NYTT

Siste nytt