NRK Meny
Normal

Etterskjelv knuste biler

Et etterskjelv i Kina utløste i dag jordras som begravde flere biler og ødela telefonnlinjer som akkurat var blitt reparert.

Drosje trykt flat av det nye skjelvet

En drosje er klemt flat i det nye skjelvet i Sichuan i dag.

Foto: MARK RALSTON / AFP

Skjelvet idag målte 5,9 på Richters skala og hadde senter 50 kilometer fra jordskjelvet sist mandag, da myndighetene frykter at 50.000 mennesker mistet livet.

Skjelvet fikk jordmasser til å rase og begravde biler, og kommunikasjonsnettet ble rammet. Dermed blir redningsarbeidet enda vanskeligere, melder statlige medier.

Redningsarbeidere i Sechuan

Det kraftige etterskjelvet kom samtidig som håpet om å finne flere overlevende renner ut, men ennå høres rop om hjelp i ruinene.

Foto: TEH ENG KOON / AFP

Japans styrke framme

Et lite lyspunkt er det at 31 japanske redningsarbeidere nå er nådd fram til den rammede Sichuan-provinsen.

Det er de første utenlandske hjelpearbeiderne som får slippe til for å lete etter ofre i ruinene.

Ytterligere 29 japanere er på vei med redningshunder.

De skal settes inn i Guanzhuang nær skjelvets episenter der det blir antatt at minst 700 mennesker ligger begravet under bgningsmassene.

Kina har også akseptert hjelp fra Russland, Sør-Korea og Singapore. Australia har tilbudt hjelp, men har hittil fått nei.

Ja til satellittbilder

Men Kina har nå takket ja til USAs tilbud om å sende satellittbilder som skal gjøre det lettere å skaffe seg oversikt over katastrofen, og også Japan har tilbudt å sende avanserte bilder tatt av satellitt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt