NRK Meny
Normal

Etterlyst norskpakistaner til NRK: – Jeg er i Norge

En av de to antatte gjerningsmennene i trippeldrapssaken i Gujrat har klart å komme seg ut av Pakistan. Den 55 år gamle norskpakistaneren bekrefter overfor NRK at han er i Norge. Mannen er ikke arrestert av norsk politi.

Hovedmistenkt bekrefter at han er i Norge til journalist Atta Ansari. 55 åringen fra Østfold som er en av de hovedmistenkte i trippeldrapsaken i Pakistan bekreftet overfor NRK igår kveld at han har ankommet Norge. Han ønsker ikke å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

SE VIDEO: NRK-journalist Atta Ansari snakket med hovedmistenkt i trippeldrapssaken.

55-åringen er en av i alt seks personer involvert i trippeldrapssaken i Pakistan 18. mai i år. Pakistansk politi har jaktet på norskpakistaneren og den andre gjerningsmannen, men ingen av de to har hittil blitt pågrepet.

NRK ringte 55-åringen mandag kveld, og konfronterte ham med trippeldrapssaken. Han bekreftet at han er den etterlyste mannen, og at han er i Norge.

– Jeg er i Norge, men ønsker ikke å si noe om hvordan jeg kom meg hit, sier mannen til NRK.

– Hvordan klarte du å reise ut av Pakistan?

– Jeg ønsker ikke å si noe om det på nåværende tidspunkt, svarer han.

– Vil du melde deg for norsk politi?

– Det vil jeg ikke kommentere.

Etter det NRK kjenner til har den etterlyste mannen vært i Norge i minimum tre døgn. Da han kom til Norge landet han trolig på Gardermoen.

(Saken fortsetter under bildet)

Drapshuset i Gujrat, Pakistan

HER SKJEDDE DET: To av de tre drepte i Pakistan skal ha blitt skutt i dette huset i Gujrat.

Foto: Iram Ansari / NRK

– Alle spor peker mot Norge

Allerede mandag kveld bekreftet pakistansk politi overfor NRK at den etterlyste norskpakistaneren kan være tilbake i Norge.

– Alle spor peker i retning av Norge. Jeg er ganske overbevist om at han har dratt fra Pakistan, sa Syed Mubarik Ali Shah, en av etterforskerne ved Rahmania politistasjon i Pakistan.

Familiemedlemmer bekrefter også at 55-åringen skal være i Norge. Faren hans ble 27. mai varetektsfengslet i Pakistan, mistenkt for medvirkning til alle tre drapene.

(Saken fortsetter under bildet)

Bolig til norsk-pakistaner i Østfold

HER BOR HAN: Den etterlyste norskpakistaneren bor i dette huset på Østlandet.

Fremdeles på frifot

Ifølge NRKs opplysninger skal 55-åringen ikke være pågrepet av norsk politi og han er fremdeles på frifot.

Trippeldrap i Pakistan - gravplass i Gujrat

GRAVLAGT: De tre drepte i Pakistan skal ligge gravlagt på denne gravplassen i Gujrat.

Foto: IRAM ANSARI / NRK
Anmeldelse trippeldrap i Pakistan

ANMELDELSEN: I dette dokumentet, som NRK har fått tilgang til, står det at den etterlyste norskpakistaneren skal ha skutt mot to av de tre drepte i Pakistan.

– Vi har ikke vurdert å etterlyse ham foreløpig. Vi konsentrerer oss om den norske straffesaken, men hvis det dukker opp opplysninger i vår sak som gjør at andre personer enn de som nå er siktet, er interessante for oss, er det noe vi må forfølge, sier politiadvokat Leif Morten Eiden til NRK.no.

Ifølge anmeldelsen som ble levert til lokalt politi i Pakistan var 55-åringen en av to som skjøt og drepte tre personer i Gujrat. Han skal også ha bidratt til å torturere ett av ofrene.

Den etterlyste mannen har tidligere vært i politiets søkelys. NRK kjenner til at mannen i august 2006 ble dømt til betinget fengsel i 45 dager for bigami. Han skal da ha giftet seg med kone nummer to i Pakistan.

Fengslingsmøte tirsdag

NRK meldte 21. mai at tre norskpakistanere, et ektepar og deres sønn, var siktet for medvirkning til trippeldrapet. De tre ble varetektsfengslet i to uker, og tirsdag formiddag blir de begjært fortsatt varetektsfengslet i Oslo tingrett.

– Vi kommer til å begjære de tre fortsatt varetektsfengslet, men jeg ønsker ikke å si noe mer enn det foreløpig, sier politiadvokat Eiden.

Etter det NRK kjenner til vil politiet begjære alle de tre siktede i Norge fengslet i fire uker i delvis isolasjon. Det betyr at de siktede sitter to av ukene i isolasjon. I tillegg vil politiet be om brev-, besøks- og medieforbud.

Ingen nye avhør

NRK har snakket med de siktedes forsvarere, Bendik Falch-Koslung, Johnny Veum og Tor Kjærvik. De vil alle begjære sine klienter løslatt. De tre siktede har hele tiden hevdet de ikke har noe med drapene i Pakistan å gjøre.

NRK vet også at ingen av de siktede har blitt avhørt siden de ble pågrepet klokken 23.30 den 18. mai.

– Jeg kan ikke skjønne at politiet skal få medhold i fengslingsbegjæringen. De har ingen eller svært tynt bevisgrunnlag. Det eneste som er kommet frem så langt er påstander fra en person, sier Veum til NRK.no.

Det var det siktede parets datter som anmeldte forholdet til norsk politi. Hennes ektemann var blant de tre drepte i Pakistan.

Ifølge pakistansk politi er den andre hovedmistenkte fortsatt på frifot i Pakistan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt