Etterlyser den som la igjen tre kilo gull på toget

Sveitsiske myndigheter har siden i fjor høst lett etter en person som etterlot seg 3,5 kilo gull på toget. Nå går de ut med en offentlig etterlysning.

Gullbarrer

(Illustrasjonsfoto) Nå har eieren fem år på seg å gjøre krav på gullet.

Foto: Sebastian Derungs / AFP

Mange av oss har nok glemt igjen en paraply eller et par hansker, eller i verste fall lommeboka eller mobilen når vi har vært på reise. Men den som fant 3,5 kilo gull gjenglemt etter en togreise mellom St. Gallen og Luzern, øst i Sveits, må ha sperret opp øynene.

I månedene som har gått siden oktober, har myndighetene i alpelandet lett etter den som forlot det gylne metallet, men uten hell. Til slutt rykket statsadvokaten inn en annonse i det offentlige Luzerner Kantonsblatt.

Fant gullet i en plastpose

– Nå har eieren fem år på seg å gjøre krav på gullet, heter det i kunngjøringen.

Gullet har en verdi på over 1,8 millioner norske kroner. Hvordan myndighetene vil sikre seg at det er gullets rettmessige eier som melder seg, er ikke kjent.

Ifølge Zürichsee-Zeitung forlot toget St. Gallen den 24. oktober 2019 klokka 10.03. Det ankom Luzern klokka 12.21.

– Da en ansatt gikk gjennom toget fant han en plastpose som han tok med seg til hittegodskontoret, sier Simon Kopp som er talsmann for jernbanen til avisen.

Ingen vet hvor lenge gullet kan ha ligget i togvognen. Det finnes ingen bilder fra noe overvåkingskamera som kunne ha brakt mysteriet nærmere en løsning.

Ingen sveitsiske banker har opplysninger om noe tyveri, skriver avisen. Simon Kopp forteller at eksperter som har undersøkt gullet heller ikke har kunnet si hvor det kommer fra.

Luzern

Gullet ble funnet på stasjonen i den øst-sveitsiske byen Luzern.

Foto: Arnd Wiegmann / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt