Hopp til innhold

Etterlyser 26-åring for terrorangrepet i Paris

Belgisk politi har gått ut med en internasjonal etterlysning av en 26 år gammel mann som skal ha vært direkte involvert i terrorhandlingene i Paris. Sju personer er arrestert i Brussel.

Pågripelse i Belgia

PÅGRIPELSE I MOLENBEEK: Dette bildet viser en pågripelse i forbindelse med et raid i Molenbeek i Belgia, men det er foreløpig ikke bekreftet om dette er en av de sju som ble arrestert i forbindelse med terrorangrepet i Paris.

Foto: REUTERS/RTL/NTB Scanpix

Søndag ettermiddag melder franske sikkerhetskilder at tre brødre antas å ha vært involvert i terrorangrepet, og at det er en av disse som er på frifot.

Belgisk politi har sendt ut en internasjonal arrestordre på 26 år gamle Abdeslam Salah. Der ber de alle som har informasjon om å ringe politiet, ettersom Salah regnes som farlig.

Den andre broren er er død, mens den tredje sitter varetektsfengslet i Belgia.

Franske sikkerhetskilder har ifølge AFP identifisert levningene av ytterligere en gjerningsmann søndag. Ifølge Le Figaro er dette den avdøde broren.

Laster Twitter-innhold

Sju pågrepet i Brussel

Søndag formiddag ble sju personer pågrepet i Brussel i forbindelse med terrorangrepene i Paris.

Sju personer pågrepet i Belgia

En mann pågripes i Molenbeek i Brussel.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Tre av dem ble pågrepet i Molenbeek-bydelen lørdag kveld. Belgias statsminister Charles Michel opplyser at minst en av dem var i Paris kvelden før.

To av mennene som utførte terrorangrepet i Paris, var franske statsborgere som bodde i Brussel, melder den belgiske statskanalen RTBF, som siterer landets påtalemyndighet.

Franske og belgiske etterforskere samarbeider tett etter angrepene, og franske etterforskere er søndag ettermiddag på plass i Brussel.

Sju terrorister døde i forbindelse med angrepene fredag Kveld. En anonym fransk tjenestemann sier til NY Times at de er ute etter en mulig åttende terrorist. Denne personen skal ha leid en VW Polo.

Vil ha unntakstilstand i tre måneder

Justisminister Koen Geens sier til belgiske medier at pågripelsene settes i forbindelse med leie av en grå VW Polo. Bilen ble funnet i nærheten av konsertsalen Bataclan.

– Personen som hadde leid bilen, var belgisk, sier Geens.

Fra tidligere er det kjent at fransk politi har beslaglagt flere biler som ble brukt i angrepet, hvorav minst en av dem hadde belgiske skilt. I en av dem lå det en parkeringsbot utstedt nettopp i Molenbeek.

Fransk politi frykter at flere personer som kan ha medvirket til terrorangrepet fredag kveld, fortsatt kan være på frifot. Det er innført unntakstilstand og forsterket grensekontroll Frankrike etter angrepene.

Søndag ettermiddag opplyser president Francois Hollande at han vil utvide unntakstilstanden til å vare i tre måneder.

Her ble de arrestert

MOLENBEEK: Flere av dem som ble arrestert i Belgia søndag, bodde i denne blokka i den fattige innvandrerbydelen Molenbeek.

Foto: EMMANUEL DUNAND / Afp/NTB Scanpix

Fant bil med automatvåpen

Søndag formiddag ble det kjent at en svart Seat, som skal ha blitt brukt i forbindelse med terrorangrepet i Paris, er funnet i forstaden Montreuil i Paris. Samtidig er seks personer, alle nært knyttet til en av gjerningsmennene, pågrepet.

Bilen ble brukt av personene som skjøt mot restaurantgjester under angrepet fredag kveld, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge den franske TV-stasjonen BFMTV ble det funnet våpen i bilen i Montreuil. Den franske avisen Le Figaro melder at det ble funnet tre kalasjnikover i bilen.

De seks personene som er pågrepet, er alle nært knyttet til den eneste gjerningsmannen som hittil er navngitt, Omar Ismail Mostefai (29).

Bil funnet og flere pågripelser i Paris

SKJERPET: Mens franske etterforskere jakter på flere som kan ha vært involvert i fredagens terrorangrep, er vaktholdet i Paris betydelig skjerpet.

Foto: YVES HERMAN / Reuters/NTB Scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt