Etterforskere: – Hengte indiske jenter begikk selvmord

Til tross for tilståelsen fra de hovedmistenkte, mener indiske etterforskere at de to indiske kusinene som ble funnet hengt i Uttar Pradesh i India verken ble gjengvoldtatt eller drept.

Ny gjengvoldtekt i India

Politiet holder vakt ved treet der de to jentene ble funnet hengt.

Foto: Chandan Khanna / Afp

Jentene på 14 og 12 år skal ha blitt voldtatt av tre menn i en fattig landsby i Badaun-distriktet I slutten av mai. Dagen etter ble likene deres funnet hengende fra et tre.

Tidlig i juni ble det meldt at obduksjonen av jentene bekreftet at de ble voldtatt flere ganger, og at de døde av henging. De tre hovedmistenkte skal ha innrømmet voldtekt og drap.

I august konkluderte imidlertid et rettsmedisinsk institutt med at jentene likevel ikke ble voldtatt. Torsdag uttaler det føderale etterforskningsbyrået CBI at jentene heller ikke ble drept, men begikk selvmord, melder BBC.

– CBI har konkludert, basert på 40 vitenskapelige rapporter, at de to mindreårige jentene ikke ble voldtatt og drept som det ble hevdet i den innledende politirapporten, sier byrået i en pressemelding.

De hovedmistenkte ble senere løslatt

Tre menn ble siktet voldtekt i juni, og to politimenn ble siktet for å ha forsømt sine plikter og latt være å stoppe handlingen de var vitne til. Mennene som først innrømmet forbrytelsen, ble senere løslatt uten siktelse.

Ifølge jentenes familier kunne politiet ha reddet dem dersom de ønsket det, men nektet dette fordi jentene var av lavkasten Dalit. De mistenkte voldtektsmennene er av en høyere kaste.

Det er lang tradisjon for at jenter av lavere kaste blir seksuelt misbrukt av menn av høyere kaste, ikke minst i Uttar Predesh, som er gjennomsyret av kastesystemet.

Nye voldtektssaker fortsetter å ryste India

Denne hendelsen førte til demonstrasjoner i flere indiske byer og stor internasjonal oppmerksomhet.

Fra før av har India en dårlig historikk i det å forhindre seksuell vold. Dette til tross for at lovskjerpelser og forsøk på å endre holdninger til kvinner, som følge av at en student i New Delhi ble voldtatt og kritisk skadd på en buss i desember 2012.

Kvinnen døde senere av skadene på et sykehus. Hendelsen rystet India og førte til enorme protester, men nye voldtektssaker fortsetter likevel å ryste landet.

India-voldtekt-demonstrasjon

Politikere og kvinnerettighetsgrupper har kritisert det de mener er stadig voksende lovløshet i Uttar Pradesh, og demonstrasjoner har blitt holdt i både Budaun og New Delhi.

Foto: Manish Swarup / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt