NRK Meny
Normal

Etterforsker om den arresterte er leder for terrorcellen i Belgia

Minst fire personer er pågrepet i Hellas mistenkt for å være tilknyttet terrorcellen som er blitt avdekket i Belgia. Flere medier melder at greske myndigheter jobber på spreng for å avdekke om en av de pågrepne er lederen for terrorcellen.

Belgia

En tungt bevæpnet belgisk soldat står vakt utenfor statsministerens kontor i Brussel lørdag. Sikkerheten i Belgia har blitt trappet opp kraftig etter at 13 personer ble pågrepet etter en anti-terroraksjon i landet torsdag. To personer ble drept i aksjonen.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Greske myndigheter har pågrepet en rekke personer mistenkt for å være tilknyttet terrorcellen som ble avdekket i Belgia torsdag.

Dersom det finnes nok bevis, vil myndighetene sende DNA til sine belgiske kolleger for videre etterforskning, melder Reuters.

Etterforsker om mistenkt leder er tatt

Hellas' sikkerhetspoliti arbeidet lørdag kveld med å bringe på det rene om en av de fire som er pågrepet, er en 27-åring som politiet mistenker er lederen for den belgiske terrorcellen.

De fire ble pågrepet midt på dagen og flere mobiltelefoner ble beslaglagt samtidig, opplyser en kilde i gresk politi.

Ifølge gresk politi skal internasjonale sikkerhetskoordinatorer ha sendt ut navn på en rekke personer koblet til avdekkingen i Belgia for å finne ut om de har oppholdt seg i Hellas eller reist gjennom landet.

Ifølge Reuters sier ikke det greske politiet noe om den mistenkte 27-åringen er på denne listen.

Belgiske medier meldte tidligere på dagen at politiet i Hellas jaktet på 27-åringen, en Brussel-innbygger av marokkansk opprinnelse. Politiet mistenkte at mannen var gått i skjul i Hellas og planla angrep mot belgisk politi derfra.

27-åringen har tidligere oppholdt seg i Syria.

Flere hundre soldater utplassert

Torsdag ble to personer skutt og drept under et raid mot en terrorcelle i den belgiske byen Verviers.

Ifølge gresk politi tilhørte de fire som nå er pågrepet i Hellas en celle som skal ha planlagt et stort terrorangrep, skriver TT.

Fem av de 13 personene som er pågrepet i Belgia de siste dagene er siktet for involvering i en terrorgruppes aktiviteter.

Siden da har Belgia høynet sikkerheten og utplassert flere hundre soldater i Brussel, Antwerpen og andre byer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt