En dag uten drap i New York

For første gang i manns minne har storbyen New York opplevd en dag helt uten voldelig kriminalitet.

Politi på Times Square, New York

Mandag 26. november var en rolig dag for New York-politiet og de trengte ikke trekke opp gule sperrebånd som man ser her på Times Square.

Foto: CHIP EAST / Reuters Creative

Ingen drap, knivstikking eller andre voldelige hendelser ble rapportert mandag 26. november. En talsmann for byens politi sier at dette var den minst blodige dagen i byens nyere historie.

– Dette er første gang i manns minne at vi i politiet har hatt en så fredelig dag, sa talsmann Paul Browne.

Drapstallene i New York har ikke vært så lave siden 1960.

– For en by med åtte millioner innbyggere er dette en ekstremt sjelden opplevelse, sa Tom Repetto, som har skrevet bok om New Yorks politihistorie fra 1949 til 2012.

Hittil i år er 366 mennesker tatt av dage i den amerikanske storbyen, på samme tid i fjor var antallet 472. Nyhetsbyrået Reuters sammenligner med storbyen Chicago der det bor rundt 2,7 millioner mennesker. Der er det registrert 462 drepte hittil i år.

Økning i annen kriminalitet

Men statistikken viser en økning i annen type kriminalitet. Tyverier, for eksempel, har steget med ni prosent. Politiet tror det skyldes stjeling av de populære smarttelefonene.

Noen eksperter roser New York-politiets kontante oppførsel for å forhindre lovbrudd, ikke minst den såkalte «Stop And Frisk»-strategien. Den innebærer at en politimann kan stoppe og forhøre en person de oppfatter som mistenkelig.

Det har ført til at mange illegale våpen er blitt beslaglagt, mens kritikere forteller at mange unge svarte og spansk-amerikanske innbyggere opplever at de blir mistenkeliggjort.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt