NRK Meny
Normal

Espen Lee: – Vi er uskyldige

NICOSIA/OSLO (NRK): Politiet har fått medhold i å holde de tre nordmennene som er mistenkt for å ha planlagt å bortføre et barn på Kypros varetektsfengslet i seks dager til. Nå jakter kypriotisk politi også en fjerde person i saken.

Espen Lee, tidligere Lie

MISTENKT: Den tidligere torpedoen Espen Lee ble sammen med en 40 år gammel mann fra Østlandet og en 28 år gammel mann fra Østfold arrestert i en drosje på vei fra den tyrkiske til den greske siden på mandag. De er mistenkt for å ha bortført et barn.

Foto: Anders Engen Sandén / NRK

Oppreist langs veggen i det trange rettslokalet fikk de tre nordmennene som er mistenkt for å ha planlagt å bortføre et barn fra Kypros, beskjed om at de vil bli holdt fengslet i seks dager til.

Lee sier til NRK at dette var som forventet, men at nye bevis vil renvaske dem.

Advokatene deres argumenterte med at bevismaterialet er altfor tynt og at politiet har gjort en for dårlig jobb. Men politiet står på sitt og mener de har tilstrekkelig bevis for å underbygge påstandene om at de tre skulle bortføre et barn med norsk far og kypriotisk mor.

– Det er fullstendig surrealistisk. Dette har kun blitt en stor sak på grunn av all medieoppmerksomheten, sier Espen Lee til NRK etter at rettsmøtet er ferdig.

Nå jakter kypriotisk politi også en fjerde person i saken. Arrestordren ble sendt ut fem minutter før retten ble satt. Ifølge TV 2 skal fjerdemann ha hatt et møte med Lee og 40-åringen som er siktet, hvor han forklarte hvor moren til barnet jobber.

Bilkortesje med de tre siktede i Kypros

STORT OPPBUD: Kortesjen med biler på vei inn til rettsmøtet i formiddag.

Foto: NRK

– Skulle hente bil

Lee forklarer at de tre dro til øya for å hente en svært dyr bil og at de dro via Tyrkia fordi det er den korteste veien. Politiet skal ha funnet et kart over barnehagen til barnet i bilen til mennene, men ifølge advokatene er ikke dette godt nok bevis for at de skulle bortføre barnet.

Advokatene hevder at moren til barnet var den som bortførte barnet i fjor, og at politiet burde ha vært i kontakt med barnefaren for å få bekreftet at det var en bil og ikke barnet som skulle hentes.

– Vi har ikke gjort noe galt. Vi kom hit kun for å hente bilen, sier Lee.

Strafferammen for det de tre er siktet for er sju år i fengsel, ifølge Nicoletta Tirimou i politiet på Kypros. Ingen av de tre har bedt om konsulær bistand fra Det norske utenriksdepartementet.

Rettsbygning i Nicosia Kypros

RETTSMØTE: I dette lokalet i Nicosia på Kypros stilte de tre norske mennene i et rettsmøte i formiddag. Politiet vil fengsle dem i åtte dager til.

Foto: Tore Tollersrud / NRK

Ber om flere dager i fengsel

Ifølge VG ble rettsmøtet forsinket i over en time i morges, blant annet fordi spesialpolitiet MMAD har gjennomsøkt rettssalen. Hva som blir konklusjonen etter møtet, blir kjent i ettermiddag.

Lee ble sammen med en 40 år gammel mann fra Østlandet og en 28 år gammel mann fra Østfold arrestert i en drosje på vei fra den tyrkiske til den greske siden.

Ifølge politiet skal de ha forsøkt å bortføre den tre år gamle jenta fra hjemmet til hennes gresk-kypriotiske mor i Nicosia. Jentas far er norsk statsborger.

Politistasjonen i den kypriotiske hovedstaden Nikosia, hvor en av nordmennene sitter

FENGSLET: Politistasjonen i hovedstaden Nicosia der en av nordmennene sitter fengslet. Mennene sitter på tre ulike steder i byen.

Foto: Tore Tollersrud
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt